«Κιβωτός του Κόσμου»: Στο «μικροσκόπιο» τα πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας – Τι εντολή έχει δοθεί

Εντείνονται οι έρευνες για τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου» και των μελών της προηγούμενης διοίκησης, με την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος να βάζει ως προτεραιότητά της τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) της μέχρι πρότινος προέδρου του ΔΣ, συζύγου του πατρός Αντωνίου.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Καταστροφέα εγγράφων αγόρασαν οι υπεύθυνοι της δομής στην Καλαμάτα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας παράλληλα με τον γενικευμένο οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί ήδη η Αρχή για τα οικονομικά πεπραγμένα της «Κιβωτού».

Η εντολή του επικεφαλής της Αρχής προβλέπει να ελεγχθούν άμεσα οι δηλώσεις της υπόχρεης σε υποβολή «πόθεν έσχες», λόγω της θέσεως που κατείχε στον ΜΚΟ, πρεσβυτέρας, ώστε να διαπιστωθεί εάν σε αυτές περιλαμβάνονται όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα υλικά και μη περιουσιακά στοιχεία.

Κιβωτός του Κόσμου: Η πρεσβυτέρα κατέθεσε 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της ΜΚΟ – Ξεκινάει έλεγχος των πόθεν έσχες της

Όπως επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέσω του ελέγχου στα «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας η Αρχή ουσιαστικά εισέρχεται και στα οικονομικά του πατρός Αντωνίου, καθώς η πρεσβυτέρα υποχρεούται από τον νόμο να δηλώνει, πλην των δικών της περιουσιακών στοιχείων και όσα κατέχουν ο σύζυγός της και πρώτου βαθμού συγγενικά της πρόσωπα.

Το enikos.gr μετέδωσε χθες ότι μέσα σε χρηματοκιβώτιο στο διαμέρισμα που διατηρούν ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, εντός της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό, εντοπίστηκε το ποσό των 350.000 ευρώ.

Κιβωτός του Κόσμου: «Η μητέρα του πατέρα Αντωνίου είναι χάλια – Ζει σε “κοτέτσι” και κρυώνει» – ΒΙΝΤΕΟ

Τα χρήματα αυτά εντοπίστηκαν κατά την έφοδο που πραγματοποίησε η οικονομική αστυνομία στο σπίτι, την Δευτέρα.

Βέβαια, από την οικονομική αστυνομία εκτιμούν ότι στη θυρίδα της τράπεζας, που φέρεται να άδειασε η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, την περασμένη εβδομάδα, υπήρχε πολύ μεγαλύτερο ποσό απ’ αυτό που βρέθηκε μέσα στο χρηματοκιβώτιο.

Τα χρήματα αυτά αναζητούν τα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας, που διενεργούν έρευνα για τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου» αλλά και των πρώην μελών της διοίκησης, παράλληλα με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις καταγγελίες περί κακοποίησης και ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων που διέμεναν στις δομές της οργάνωσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ