Κιβωτός του Κόσμου: Πώς ξεκίνησε ο εφιάλτης για τον 19χρονο – Τι κατέθεσε στους αστυνομικούς για την ασέλγεια σε βάρος του

Νέα στοιχεία βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας σχετικά με την «Κιβωτό του Κόσμου», μετά την καταγγελία 19χρονου για ασέλγεια σε βάρος του, όταν ήταν ανήλικος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στην κατάθεση που έδωσε την Τετάρτη ο 19χρονος στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, ανέφερε ότι το χρονικό διάστημα από το 2020 έως και κάποιους μήνες του 2022, ένας συγκεκριμένος υπάλληλος της δομής της Κιβωτού του Κόσμου ασελγούσε σε βάρος του.

Ο νεαρός ήταν αρχικά φιλοξενούμενος σε δομή της Κιβωτού και στη συνέχεια παραχώρησαν στον ίδιο και στην μητέρα του ένα διαμέρισμα να διαμένουν, ενώ τους προσέφεραν και ένα επίδομα προκειμένου να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες τους.

Όπως κατήγγειλε ο 19χρονος, όταν πήγαινε στο σχολείο της Κιβωτού τον πλησίασε ο εν λόγω υπάλληλος και του πρότεινε να παίξουν μπάσκετ. Τότε, άρχισε να τον χαϊδεύει, ενώ αργότερα ο φερόμενος ως δράστης ξεκίνησε τις ασελγείς πράξεις σε βάρος του.

Κάθε φορά που τον παρενοχλούσε, ο ίδιος του έλεγε πως δεν θέλει να τον πλησιάζει, ωστόσο, εκείνος φέρεται να τον απειλούσε ότι θα τους «πάρουν» το σπίτι και θα σταματήσουν την χορήγηση του επιδόματος, με αποτέλεσμα ο νεαρός να φοβάται να μιλήσει για τον εφιάλτη που βίωνε. Επίσης, κάθε φορά που αντιδρούσε ο υπάλληλος της δομής του μιλούσε υποτιμητικά και απαξιωτικά και τον έβαζε να καθαρίζει τουαλέτες, όπως ανέφερε ο 19χρονος.

Έπειτα από λίγο καιρό, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο εργαζόμενος του είπε ότι υπάρχουν κι άλλα σπίτια, εκτός Αθήνας, όπου θα μπορούσε να πάει και του υποσχέθηκε ότι θα τον βοηθήσει και θα του βρει δουλειά. Ο νεαρός πήγε στην Καλαμάτα, όμως ο εν λόγω υπάλληλος πήγε και τον βρήκε και εκεί. Μάλιστα, φαίνεται πως συνέχισε την ίδια δράση σε βάρος του, όπως υποστηρίζει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 19χρονος κατέθεσε στους αστυνομικούς πως στην Καλαμάτα είδε κι άλλους υπαλλήλους της Κιβωτού να προχωρούν σε ασελγείς πράξεις σε βάρος κι άλλων παιδιών. Μάλιστα, ο 19χρονος φέρεται να έχει δώσει και ονόματα παιδιών, τα οποία αναμένεται να κληθούν από τις Αρχές για να καταθέσουν.

Ακόμη, ο 19χρονος κατήγγειλε ότι γνωρίζει πως ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί και σε σπίτια του εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού σε άλλες πόλεις της χώρας.

Κιβωτός του Κόσμου: Η πρώτη αντίδραση μετά τις καταγγελίες

«Η Κιβωτός του Κόσμου διαβεβαιώνει ότι δεν έχει γνώση των καταγγελλόμενων περιστατικών» αναφέρει ο εθελοντικός μη κυβερνητικός οργανισμός, μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με την καταγγελία 19χρονου για ασέλγεια σε βάρος του, όταν ήταν ανήλικος.  Η «Κιβωτός του Κόσμου» καταδικάζει απερίφραστα τέτοια περιστατικά και τονίζει ότι θα συνδράμει τις Αρχές στη διερεύνηση των καταγγελλομένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Κιβωτό του Κόσμου

Με μεγάλη έκπληξη και σοκ διαβάσαμε τα σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με μαρτυρία – κατάθεση 19χρονου, πρώην φιλοξενούμενου ανηλίκου στις κοινωφελείς δομές μας, εις βάρους προσώπου που σχετίζεται με την Κιβωτό του Κόσμου για διενέργεια πράξεων ασέλγειας.

Η Κιβωτός του Κόσμου διαβεβαιώνει ότι δεν έχει γνώση των καταγγελλόμενων περιστατικών ούτε των γεγονότων ούτε των προσώπων που αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά. Συνεπώς, επί του παρόντος, δεν μπορεί να λάβει θέση και αναμένει να δοθούν περισσότερες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές.
Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά και διαβεβαιώνουμε ότι πρώτη η Κιβωτός του Κόσμου και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της θα συνδράμουν τις Αρχές στη διερεύνηση των καταγγελλομένων. Έχοντας γνώση του ρόλου της Κιβωτού του Κόσμου και των ευθυνών μας, δηλώνουμε ότι, εφόσον διαφανεί ότι υπάρχει ευθύνη ανθρώπων που σχετίζονται με την Κιβωτό, θα λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα και θα υποστούμε τις συνέπειες.
Η Κιβωτός του Κόσμου, στις δομές φιλοξενίας ανηλίκων που έχει δημιουργήσει, έχει πάντοτε πρωταρχικό κριτήριο και νομική ευθύνη την παιδική προστασία, η οποία και αποτελεί το μοναδικό γνώμονα για το κοινωφελές έργο και τις δράσεις μας.
Δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση των Αρχών για την παροχή κάθε στοιχείου και συνδρομής προς το σκοπό της πλήρους διελεύκανσης της υπόθεσης και παρακαλούμε τους αρμοδίους για την άμεση διερεύνηση όσων αναφέρονται στα δημοσιεύματα.
Με εκτίμηση
Κιβωτός του Κόσμου

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ