«Κιβωτός του Κόσμου»: Νέες μαρτυρίες για «σωματοφύλακες» και ληγμένα τρόφιμα

Νέες μαρτυρίες που αφορούν το προφίλ του ηγετικού στελέχους της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρα Αντώνιου έρχονται στο «φως» μέσω των καταγγελιών.

Συγκεκριμένα, φέρεται πως ο πάτερ κυκλοφορούσε με ορισμένους άντρες γύρω του σε ρόλο σωματοφυλάκων, οι οποίοι μάλιστα ήταν πρώην τρόφιμοι των δομών της «Κιβωτού».

Πρόκειται για παιδιά από κακοποιητικές οικογένειες που βρήκαν καταφύγιο στην «Κιβωτό» και ύστερα παρέμειναν ως εργαζόμενοι εκεί και «φύλακες» του πατέρα Αντωνίου. Μάλιστα φέρεται πως οι άνθρωποι αυτοί συμπεριφέρονταν ιδιαίτερα σκληρά στα παιδιά των δομών.

«Ληγμένα τρόφιμα και σάπια φρούτα»

Μια γυναίκα 50 ετών σήμερα, πριν από μερικα χρόνια άνεργη τότε η ίδια , μεγαλώνοντας μόνη της ενα κοριτσακι, αναγκάστηκε να απευθηνθει στην «Κιβωτό» προκειμένου να εξασφαλίσει στο παιδί της έστω το φαγητό του.

Πήγε την κόρη της στην «Κιβωτό του Κόσμου» στον Κολωνό πριν από 12 χρόνια, όταν το παιδί της ήταν μόλις 2,5 ετών. Άνεργη, μόνη της, χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον. Δεν είχε τη δυνατότητα να προσφέρει στο παιδί της ούτε καν το φαγητό του και ήλπιζε ότι στην «Κιβωτό» θα έβρισκε όλα όσα δεν μπορούσε να δώσει η ίδια στην κόρη της.

«Όταν ερχόταν στο σπίτι, ερχόταν και ήταν πεινασμένο γιατί πάνω μαγειρεύαμε φασόλια μαυρομάτικα και σαλάτες πατάτες για τα παιδάκια 2,5, 5 και 10 ετών γιατί έκαναν λέει νηστεία» περιγράφει η 50χρονη.

Άλλη ήταν η διατροφή που έκαναν τα παιδιά που φιλοξενούνταν στη δομή και άλλη η διατροφή του πατέρα Αντωνίου και των καλεσμένων του λέει στο Mega.

«Yπήρχαν περίοδοι που μαγειρεύαμε κρέας, για τα παιδιά σπανίως, για τους υπόλοιπους ναι. Υπήρχε ειδική διατροφή για τον πατέρα Αντώνιο και όταν είχε καλεσμένους ή επώνυμους τα πράγματα αλλάζανε εντελώς» λέει η ίδια.

Τον πατέρα Αντώνιο, δεν τον είδε ποτέ, αν και το είχε ζητήσει. Είδε μια κοινωνική λειτουργό που της ανακοίνωσε ότι για να γίνει δεκτή η κόρη της στο βρεφονηπιακό τμήμα, για να της πληρώνουν το μισό ενοίκιο και για να της δίνουν τρόφιμα, εκείνη ως αντάλλαγμα θα έπρεπε να εργάζεται εθελοντικά ως μαγείρισσα. Οι ίδιοι κανόνες ίσχυαν και για άλλους γονείς. Η δομή φιλοξενούσε τα παιδιά και οι γονείς εργάζονταν χωρίς χρήματα.

«Τους είπα ότι αυτή είναι μεσοβέζικη λύση. Μου είπαν εάν φύγετε από εδώ δεν θα σας δίνουμε το ενοίκιο ούτε τρόφιμα που ήταν ληγμένα, και τα φρούτα μας τα έδιναν σάπια» αναφέρει η 50χρονη.

Οι υπεύθυνοι της δομής δεν επέτρεπαν στην γυναίκα να δει την κόρη της, μια μέρα αιφνιδιαστικά μπήκε στο βρεφονηπιακό τμήμα.

«Επειδή έβλεπα ότι το παιδί άλλαζε συμπεριφορές μπήκα και είδα μπάχαλο, βρωμιά πολύ, τα παιδιά γυμνά, άλλα άρρωστα να κλαίνε και μια παιδαγωγός που δεν ήταν πάνω από 20 ετών» αποκαλύπτει.

Όταν το απόγευμα έπαιρνε την κόρη της στο σπίτι η συμπεριφορά της μικρής ήταν εντελώς διαφορετική και άκρως ανησυχητική.

Όλη αυτή τη φρίκη η 50χρονη την μετέφερε στα οικεία της πρόσωπα. Κανείς δεν την πίστεψε και αποφάσισε να παρει το παιδί της από την δομή του Κολωνού. Σήμερα η μικρή είναι 14 ετών. Οι μνήμες και οι εικόνες δυστυχώς την ακολουθούν.

Αποκαλύψεις για κρουαζιέρες του πατέρα Αντώνιου με παιδιά της δομής – «Αυτός έκανε την επιλογή»

Ο πατήρ Αντώνιος φέρεται να έκανε κρουαζιέρες με κάποια από τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», όπως αποκαλύπτεται σήμερα, σε συνέχεια της «χιονοστιβάδας» των καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης και ασέλγειας ανηλίκων, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και συγκλονίζουν την κοινή γνώμη.

Ο θείος του 19χρονου, που άνοιξε πρώτος τον «χορό» των καταγγελιών, υποστήριξε ότι ο πατήρ Αντώνιος ήταν εκείνος που επέλεγε αυτά τα λίγα παιδιά, προκειμένου να τον συνοδεύουν στις κρουαζιέρες.

Μιλώντας στην εκπομπή LiveNews, ο θείος του 19χρονου δήλωσε για τον πατέρα Αντώνιο ότι «έπαιρνε 7-8 αγοράκια. Έκανε αυτός την επιλογή. Μπορούσα να πουν κάτι τα παιδιά; Έλεγε ‘εσύ, εσύ, εσύ θα έρθετε μαζί μου στην κρουαζιέρα».

Αναφερόμενος στον ανιψιό του, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ασέλγειας, ανέφερε πως «πέρασε πανεπιστήμιο και επειδή πέρασε επαρχία του λέει “ε τι να πας τώρα εκεί κάτσε εδώ, θα σε βάλω εγώ με υποτροφία στη Σχολή Καλών Τεχνών, θα κάνεις εικονογραφίες τις εκκλησίες. Τι θέλεις τώρα να τρέχεις στις επαρχίες;”… Και δεν τον έβαζε πουθενά και τον είχε και δούλευε αποθηκάριος».

Αποκάλυψε, δε, ότι την περίοδο των Χριστουγέννων εργαζόμενοι της δομής δεν επέτρεψαν στους συγγενείς των παιδιών να τα επισκεφθούν με την πρόφαση των τιμωριών.

«Τους είπαμε “χριστουγεννιάτικα τα έχετε τιμωρία;” και μας απάντησαν πως πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες. Πήραν τα δώρα και μας έδιωξαν» κατέληξε ο θείος του 19χρονου.

Νέα στοιχεία για σεξουαλική κακοποίηση πρώην φιλοξενούμενου της δομής στον Βόλο

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ίδια εκπομπή, από την κατάθεση του 19χρονου προκύπτει πως κατήγγειλε ότι κακοποιείτο σεξουαλικά ακόμη ένας τρόφιμος της δομής του Βόλου.

Συγκεκριμένα στην καταγγελία αναφέρεται πως η κακοποίηση έγινε πριν από 4-5 χρόνια και κατονομάζεται συγκεκριμένο άτομο, το οποίο αν και αναζητήθηκε στην δομή του Βόλου δεν βρέθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτομο αυτό κατοικεί αυτή την στιγμή στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Παγκρατίου. Αναζητήθηκε και στην Αθήνα, αλλά δεν έχει εντοπιστεί έως τώρα.

Ανά διαστήματα τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, ανώτατοι κληρικοί -ορισμένοι απ’ αυτούς και αρχιεπίσκοποι της Ελλάδος- είχαν προσπαθήσει να πείσουν τον πατέρα Αντώνιο, από την στιγμή που είναι ιερέας να τεθούν η «Κιβωτός» και οι δομές της υπό την εποπτεία της Εκκλησίας.

Η απάντηση του πατέρα Αντώνιου υπήρξε κατηγορηματικά αρνητική με την πρόφαση πως η δομή είναι προσωπικό του δημιούργημα και δεν επιθυμεί καμία εμπλοκή της Εκκλησίας, κάτι στο οποίο επέμενε έως τώρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ