«Κιβωτός του Κόσμου»: «Μας εκβίαζαν για να μην πούμε τι συμβαίνει» – Τι υποστηρίζει μία ανήλικη

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι καταγγελίες για τα όσα βιώνουν ανήλικοι σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Η υπόθεση, που συγκλονίζει την κοινή γνώμη, πρόκειται για να συζητηθεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Μαξίμου την Δευτέρα και στην οποία αναμένεται να αποφασιστεί τι θα γίνει με τη λειτουργία της οργάνωσης και τα παιδιά που φιλοξενούνται όσο η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Μία νέα μαρτυρία έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ. Πρόκειται για μία ανήλικη η οποία περιγράφει τα σκληρά χρόνια που φέρεται να βίωσε στη δομή της «Κιβωτού», στη Χίο.

«Με έβαζαν να μαζεύω κουκουνάρια. Κάθε φορά που δεν άκουγα με έκλειναν στο δωμάτιο, ξεχνούσαν να μου φέρουν φαγητό. Γενικώς τα παιδιά εκεί πέρα είναι σαν δούλοι», αναφέρει αρχικά το κορίτσι.

Αποκομμένα από την υπόλοιπη κοινωνία ισχυρίζεται η ανήλικη πως ζούσαν τα παιδιά της «Κιβωτού» και, όπως λέει, πολλές φορές τους απαγόρευαν να μιλούν ακόμη και μεταξύ τους.

«Έπεφτε ξύλο, σε έβαζαν τιμωρία στην απομόνωση δεν σου επέτρεπαν να μιλάς με τα άλλα παιδιά και έλεγαν στα άλλα παιδιά ότι δεν κάνει να σου μιλάνε», περιγράφει.

Η ανήλικη έζησε στη δομή της Χίου από τα 7 έως τα 14 της χρόνια, ενώ σήμερα φιλοξενείται σε ξενώνα άλλης οργάνωσης μακριά από το νησί.

«Από την δομή εκείνη έφυγα γιατί άρχισα να βγάζω την αλήθεια και να τα λέω και στους ψυχολόγους και έξω και αυτοί αυτό δεν το ήθελαν και λέγαν και στα άλλα παιδιά ότι αν δεν πεις αυτά που θέλουν σου βάζουν τιμωρία», αναφέρει το κορίτσι.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της, τα περιστατικά βίας δεν ήταν μεμονωμένα. «Όλο το περιβάλλον ήταν έτσι και όλα τα παιδιά είχαμε πολύ χάλια ψυχολογία. Μας εκβίαζαν για να μην πούμε τι συμβαίνει», αναφέρει.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ