«Κιβωτός του Κόσμου: «Έχω δει να πετούν μικρά παιδιά από τις σκάλες» – Στο φως νέα μαρτυρία

Το φως της δημοσιότητας βλέπει μία νέα μαρτυρία για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», μετά τη «βροχή» των καταγγελιών περί ασέλγειας και κακοποίησης ανηλίκων που ζούσαν στις δομές της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Μία 19χρονη κοπέλα, η οποία φιλοξενείτο στην «Κιβωτό του Κόσμου», περιγράφει τα όσα ζούσε η ίδια και άλλοι ανήλικοι και καταγγέλλει ότι έχει δει να πετούν μικρά παιδιά από τις σκάλες.

Στις τιμωρίες, όπως υποστηρίζει η νεαρή γυναίκα, περιλαμβάνονταν ολοήμερη στέρηση φαγητού και απομόνωση.

«Αυτό που βιώσαμε εκεί πέρα ήταν σαν φυλακή» λέει η 19χρονη στην κάμερα του MEGA. «Κάναμε πράγματα που δεν θέλαμε και όταν τους λέγαμε όχι μας έβαζαν τιμωρία. Στην τιμωρία αυτή μας έλεγαν ότι ‘μια μέρα δεν θα φας’» προσθέτει.

Όπως περιγράφει η 19χρονη, «μερικά παιδιά που ήταν πιο άτακτα τα χτυπούσαν, τα έπιαναν από το αφτί και τα πετούσαν από τις σκάλες».

«Εάν ένα παιδάκι δεν θέλει να κάνει μια δραστηριότητα, την οποία θέλει η Κιβωτός, τον απειλούσαν ότι θα διώξουν τους γονείς του από τη δομή. Αυτά τα έλεγαν κάποιοι παιδαγωγοί» συμπληρώνει το κορίτσι.

Εξηγεί στη συνέχεια ότι «εγώ από την Κιβωτό έφυγα γιατί δεν μπορούσα να βιώνω όλο αυτό το πράγμα. Έβλεπα κάποια παιδιά να βασανίζονται και πονούσε και η δική μου η καρδιά που τα έβλεπα έτσι. Εγώ με το που έφυγα από εκεί άνοιξε η καρδιά μου. Έλεγα ότι έφυγα από μια φυλακή, γιατί για εμένα στην ουσία ήταν σαν φυλακή εκεί μέσα».

Αναφερόμενη στο γιατί αποφάσισε να μιλήσει τώρα λέει πως: «Εγώ ήμουν στον Κολωνό στη δομή, και με το που βγήκε το παιδί και πήρε το θάρρος (σ.σ. ο 18χρονος), εγώ ήμουν μαζί του. Είπα να βγω κι εγώ να πω αυτά που ξέρω και όποια άλλα παιδιά έχουν βιώσει πράγματα από την ‘Κιβωτό’, καλό είναι να βγουν και αυτά να τα πουν γιατί σιγά σιγά θα πρέπει να μαθαίνουμε πού βοηθάμε».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ