«Κιβωτός του Κόσμου»: Η μυστηριώδης κλοπή στον Βόλο και η καταγγελία για ξυλοδαρμό

Στο προσκήνιο επανέρχεται μία μυστηριώδης κλοπή που είχε γίνει στις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού του Κόσμου» στο Διμήνι του Βόλου αλλά και μία καταγγελία για ξυλοδαρμό τριών παιδιών, μετά τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για ασελγείς πράξεις και κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ανηλίκων σε δομές της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Στα μέσα του περασμένου Αυγούστου, ο αθλητής και τότε συνεργάτης της «Κιβωτού», Χρόνης Χλίτσιος, κατήγγειλε ότι τρία παιδιά που φιλοξενούνταν στη δομή, ξυλοκοπήθηκαν άγρια από στέλεχος του οργανισμού, που τότε υπηρετούσε στην Αθήνα. Όπως τόνισε, ενώ εκείνος προσπάθησε να κινήσει τις διαδικασίες για να πέσει άπλετο φως, κάποιοι στον οργανισμό θέλησαν να του κλείσουν το στόμα.

«Το πρωί της Πέμπτης 18 Αυγούστου παρουσιάστηκα στη διευθύντρια της δομής ενημερώνοντάς την ότι προτίθεμαι να καταγγείλω το γεγονός στην αστυνομία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενημερώθηκα από τον υπεύθυνο παιδαγωγών της δομής τηλεφωνικά ότι απολύθηκα με το αιτιολογικό ότι με τις πράξεις μου παρασύρω και άλλους συναδέλφους σε ανάλογες κινήσεις (δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσε)», τόνισε.

Την ημέρα που έκανε την καταγγελία, ο παιδαγωγός απομακρύνθηκε, με τον ίδιο τότε να εύχεται να μην αποδειχθούν από την έρευνα σκοτεινές και υπόγειες κινήσεις στη δομή της «Κιβωτού».

«Επειδή δεν είμαι ο μόνος που έχει προβεί σε επώνυμη καταγγελία στην Ασφάλεια του Βόλου, εύχομαι και προσεύχομαι η υπόθεση να προχωρήσει με κάθε νόμιμο τρόπο, χωρίς να υπάρξουν σκοτεινές και υπόγειες κινήσεις. Αυτό θα ήταν ανεπανόρθωτο λάθος από μια δομή η οποία βρίσκεται τόσο ψηλά στην εκτίμηση του κόσμου», είχε αναφέρει.

Ο πατέρας Αντώνιος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος παιδαγωγός είχε εμπλοκή και σε μια άλλη πολυσυζητημένη υπόθεση. Αυτή που είχε να κάνει με την κλοπή, άνω των 30.000 ευρώ, που είχε σημειωθεί στην ίδια δομή με φερόμενους ως δράστες τρία παιδιά που φιλοξενούνταν εκεί.

Η κλοπή στη δομή του Βόλου είχε γίνει στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου. Οι φερόμενοι ως δράστες, ηλικίας 16, 17 και 18 ετών πήραν από χρηματοκιβώτιο που υπήρχε στη δομή, ένα ποσό που κυμαινόταν από 20.000 έως 30.000 ευρώ.

Επιπλέον, είχαν κλέψει δύο χρυσούς σταυρούς με τις αλυσίδες τους, δωροεπιταγές διαφόρων καταστημάτων, δύο κουμπαράδες με συνολικά 150 ευρώ και ένα πλαστικό χρηματοκιβώτιο που περιείχε 400 ευρώ.

Οι δράστες της κλοπής εντοπίστηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να δικαστούν. Ωστόσο, τα χρήματα που εκλάπησαν δεν βρέθηκαν ποτέ.

Όπως επισημαίνει το mega, η όλη υπόθεση εξετάζεται με προσοχή για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη τον περασμένο Αύγουστο, όταν καταγγέλλεται πως ξυλοκοπήθηκαν τα τρία παιδιά, και τι κρύβουν οι εξηγήσεις που έδωσε ο πατέρας Αντώνιος για την απομάκρυνση του παιδαγωγού, έπειτα από την καταγγελία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ