Κιβωτός του Κόσμου: Δύο νέες μαρτυρίες για τον πατέρα Αντώνιο

Οι Aρχές ζήτησαν την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης για τις κακοποιήσεις σε δομές της οργάνωσης, “Κιβωτός του Κόσμου“. Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης δύο αγοριών στην «Κιβωτό του Κόσμου» με κατηγορούμενο τον πατέρα Αντώνιο, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας να επιστρέψει τη σχετική δικογραφία στην 22η τακτική ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση.

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΑΝΑΝΟΥ – ΠΗΓΗ: Realnews

Η κίνηση αυτή δεν σημαίνει πως ο πατήρ Αντώνιος δεν θα παραπεμφθεί σε δίκη, αλλά ότι θα πρέπει να διαταχθεί περαιτέρω ανάκριση, ώστε να αποφασιστεί αν τελικά θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πρώην επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου». Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου δεν φαίνεται να εξέπληξε την υπεράσπιση των δύο αγοριών, ηλικίας 20 και 16 ετών σήμερα, που έχουν καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για παρενόχληση. Αντιθέτως, από την πλευρά τους, οι καταγγέλλοντες δείχνουν να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. «Αυτή δεν είναι μια διαδικασία που δεν συνηθίζεται. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε τις εξελίξεις και συνεπώς, τώρα, δεν θα ήθελα να κάνω κανένα σχόλιο», ανέφερε ο Κώστας Κοσμάτος, δικηγόρος της οικογένειας του 20χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αποφάσισε ότι δεν έχουν διενεργηθεί όλες οι απαραίτητες πράξεις για την περάτωση της έρευνας. Ειδικότερα, οι δικαστές αποφάσισαν ότι θα πρέπει να ληφθούν και άλλες καταθέσεις μαρτύρων. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να κληθεί σε συμπληρωματική απολογία ο πατήρ Αντώνιος για μια πράξη η οποία φαίνεται πως δεν έχει ερευνηθεί και αφορά το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος του 20χρονου καταγγέλλοντος.

Φιλοξενούμενοι σε δομές

Επίσης, οι δικαστικοί λειτουργοί ζητούν να κληθούν και να εξεταστούν με την ιδιότητα του μάρτυρα ακόμη δύο πρόσωπα. Πρόκειται για φίλους του 20χρονου σήμερα καταγγέλλοντος, τους οποίους έχει επικαλεστεί ο τελευταίος ως τα άτομα στα οποία είχε εκμυστηρευθεί όσα βίωνε στο πλευρό του κατηγορουμένου. Είναι δύο αδέλφια, τα οποία και αυτά φιλοξενούνταν στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», κατά τη χρονική περίοδο που, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο πατήρ Αντώνιος προέβη σε αξιόποινες πράξεις. Μέχρι σήμερα κανένας από τους δύο φίλους του νεαρού δεν έχει βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για να επιβεβαιώσει ή ακόμη και για να αναιρέσει τα λεγόμενα του καταγγέλλοντος. Μια κίνηση που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για τη διερεύνηση της υπόθεσης από τις δικαστικές Αρχές.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Νοέμβριο είχε προηγηθεί η εισαγγελική εισήγηση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, σύμφωνα με την οποία ο πατήρ Αντώνιος θα πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη και για τις δύο καταγγελίες σε βάρος του, αντιμέτωπος με τα κακουργήματα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη. Υπενθυμίζεται πως οι πράξεις που έχουν καταγγελθεί από τα δύο παιδιά τα οποία φιλοξενούνταν στην «Κιβωτό του Κόσμου» συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια. Ο καταγγέλλων που μέχρι σήμερα παραμένει ανήλικος έχει μιλήσει για ασελγείς πράξεις σε βάρος του που συνέβησαν το 2020, ενώ ο 20χρονος σήμερα νέος έχει περιγράψει κακοποιητική συμπεριφορά που έλαβε χώρα σε διάφορες χρονικές περιόδους εντός του 2021.

«Εγκληματική συμπεριφορά»

Ο εισαγγελέας Δημήτρης Νομικός, με την πρότασή του, είχε κρίνει τις καταγγελίες των δύο νέων βάσιμες, αναφέροντας μάλιστα πως ο κατηγορούμενος ιερέας «εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της ”Κιβωτού του Κόσμου”, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με έναν πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των δύο ανηλίκων».

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, δεν γεννάται θέμα «κατασκευής γεγονότων», όπως διατείνεται ο ιερωμένος, καθώς στη δικογραφία προκύπτουν μαρτυρικές καταθέσεις που επαληθεύουν πλήρως τις καταγγελίες που έκαναν τα δύο παιδιά. Όπως αναφέρεται στην πρόταση, «οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην ”Κιβωτό” ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες και οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες».

Πλέον, μένει να διαφανεί αν οι καταθέσεις των δύο νέων μαρτύρων που ζήτησε το δικαστικό συμβούλιο θα προστεθούν σε αυτές που επικαλέστηκε ο εισαγγελέας στην πρότασή του τον περασμένο Νοέμβριο και οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αρκετές για την παραπομπή του πατρός Αντωνίου σε δίκη για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ