Κίνηση: Ανάσα μέσα, «έμφραγμα» έξω από τον Δακτύλιο – Οι δρόμοι με κυκλοφοριακή επιβάρυνση

Πόλη δύο ταχυτήτων η Αθήνα λόγω του Δακτυλίου ως προς την κίνηση. Το κέντρο της πόλης εμφανίζει έντονα σημάδια ελάφρυνσης του κυκλοφοριακού φόρτου, με την κατάσταση ωστόσο πέριξ αυτού να θυμίζει «ζούγκλα».

Η είσοδος στον Δακτύλιο με τη μέθοδο των μονών-ζυγών έχει αποτρέψει σημαντικό αριθμό ΙΧ από την κυκλοφορία, με αποτέλεσμα η συμφόρηση να μεταφέρεται επί των ορίων του Δακτυλίου.

Το περιφερειακό οδικό δίκτυο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», εμφανίζει έντονα σημάδια κορεσμού, με τους χρόνους μετακίνησης να έχουν διογκωθεί σημαντικά.

“Μεγάλος ασθενής” η Λεωφόρος Κηφισού

Σε μεγάλο ασθενή του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης μετατρέπεται για ακόμη μια φορά η Λεωφόρος Κηφισού. Σημειώνεται ότι η Λεωφόρος Κηφισού αποτελεί την κυρίαρχη εναλλακτική, περιφερειακή οδό πρόσβασης στο κέντρο της πόλης – και όχι μόνο- με αποτέλεσμα η εφαρμογή του Δακτυλίου από τις 25 Οκτωβρίου να την έχει μετατρέψει σε μια λίμνη… οχημάτων.

Η έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση οδηγεί αναπόφευκτα σε επιμήκυνση των ωρών αιχμής, με την πρωινή αιχμή να εκτείνεται έως και τις 11 π.μ., ενώ προ Δακτυλίου μετά τις 09.30 π.μ. η κατάσταση εξομαλυνόταν.

Αντίστοιχα και η μεσημβρινή ώρα αιχμής εκτείνεται έως και τις 7 μ.μ., ώρα κατά την οποία η κυκλοφορία θα έπρεπε να είχε ομαλοποιηθεί, αν υπολογιστούν οι ανάγκες μετακίνησης των εργαζομένων.

Κίνηση ΤΩΡΑ: «Φορτωμένος» ο Κηφισός – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα - Newsbomb - Ειδησεις

Σημαντική επιβάρυνση σύμφωνα με την «Καθημερινή», παρουσιάζει και η Λεωφόρος Κηφισίας τις τελευταίες εβδομάδες, η οποία είναι σχεδόν απροσπέλαστη.

Πυκνή ροή, όταν αυτή υπάρχει και δεν είναι ακινητοποιημένα τα οχήματα, εμφανίζει η οδός Μιχαλακοπούλου, που αποτελεί και όριο του Δακτυλίου, ενώ τόσο η Καλλιρρόης όσο και η Χαμοστέρνας φαίνεται ότι επιβαρύνθηκαν σημαντικά από το μέτρο του Δακτυλίου, σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας.

Η εικόνα ωστόσο στο κέντρο της Αθήνας είναι εκ διαμέτρου αντίθετη, με την κίνησης στους δρόμους να διεξάγεται με πρωτοφανή ευκολία, γεγονός το οποίο δικαιώνει – έστω και τμηματικά- την απόφαση για επαναφορά ενός μέτρου το οποίο μετράει πάνω από 40 χρόνια από την εφαρμογή του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ