«Kίνδυνος σοβαρού τροχαίου έξω από το 2ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ραιδεστού» – Τι καταγγέλλουν στο enikos.gr οι γονείς

Την αγωνία της για τον κίνδυνο που διατρέχουν καθημερινά γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου Νέας Ραιδεστού στην Θεσσαλονίκη κατά την προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο εκφράζει, μιλώντας στο enikos.gr, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Ευπραξία – Χριστίνα Αμπαδίνη. 

Μεταξύ άλλων καταγγέλλει ότι «ο κίνδυνος ενός σοβαρού ατυχήματος είναι καθημερινός, καθώς δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα που θα καθιστούν εφικτή την πρόσβαση στο πάρκινγκ του σχολείου».

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει στο enikos.gr η πρόεδρος του συλλόγου, το σχολείο στεγάζεται επί 15 χρόνια σε ενοικιαζόμενο κτίριο το οποίο βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Πολυγύρου και σε αυτό φτάνουν καθημερινά γονείς και μαθητές από τρία διαφορετικά σημεία της περιοχής: την Νέα Ραιδεστό, τον οικισμό της Φιλοθέης και το χωριό Λακκιά.

 

 

σχολείο

«Η προσέλευση και η αποχώρηση καθίστανται αδύνατες, αφού το σχολείο στεγάζεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Πολυγύρου», υπογραμμίζει και συνεχίζει, λέγοντας πως «ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ταχείας κυκλοφορίας και τα οχήματα κινούνται μίνιμουμ με 100χλμ/ώρα».

«Το ουσιαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στο σχολείο είναι ότι απαγορεύεται να πραγματοποιήσουν αναστροφή προκειμένου να βρεθούν έξω από την πύλη ή στο αυτοσχέδιο πάρκινγκ του σχολείου», αναφέρει η κα Αμπανίδη.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου υπογραμμίζει στο enikos.gr ότι «κατά την αποχώρηση από το σχολείο όσοι είναι από την Νέα Ραιδεστό ή τον οικισμό της Φιλοθέης θα πρέπει να διανύσουν περίπου 7χλμ συνολικά για να πραγματοποιήσουν μόνο την αναστροφή, προκειμένου να βρεθούν στην πύλη, ενώ κατά την προσέλευση  οι κάτοικοι της Λακκιάς διανύουν ακόμη μεγαλύτερη απόσταση για τον ίδιο σκοπό».

σχολείο

σχολείο

«Πολύ συχνά», επισημαίνει η πρόεδρος του συλλόγου «γονείς, καθηγητές αλλά ακόμη και το σχολικό λεωφορείο αναγκάζονται να κάνουν παράνομα αναστροφή προκειμένου να σώσουν χρόνο βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους».

«Απαιτούμε να παρθούν μέτρα πριν να είναι αργά», τονίζει η πρόεδρος και ως λύσεις προτείνει:

«1. Να τοποθετηθούν φανάρια που να λειτουργούν κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών.

2. Να δημιουργηθούν κυκλικοί κόμβοι που θα καθιστούν ευκολότερη την πρόσβαση.

3. Να τοποθετηθούν μπάρες (στηθαία) κατά μήκος της εθνικής οδού στο σημείο που συνορεύει με το parking του σχολείου.

4. Να μεταφερθεί η είσοδος και το parking 50 μέτρα πιο κάτω, ώστε να υπάρχει απόσταση ασφαλείας από την εθνική οδό

5. Και βέβαια οριστική λύση αποτελεί η κατασκευή νέου κτιρίου για το 2ο δημοτικό σχολείο Νέας Ραιδεστού στο οικόπεδο που είναι χαρακτηρισμένο δίπλα στο 1ο Δημοτικό σχολείο και εκκρεμεί εδώ και 14 χρόνια».

Η κα Αμπαδίνη, καταληκτικά, επισημαίνει ότι  ο σύλλογος έχει ήδη κάνει γνωστό το πρόβλημα στον Δήμο Θεσσαλονίκης και αλλά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

σχολείο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ