Κηδεία Στέλιου Συμεωνίδη: Το τελευταίο «αντίο» στον πρώην διαιτητή και πρόεδρο της ΚΕΔ

Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα στις έντεκα το πρωί, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες στον πρώην δήμαρχο Πεύκων και πρώην πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) της ΕΟΚ, Στέλιο Συμεωνίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία εβδομήντα ετών.

«Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, τα Πεύκα, η Θεσσαλονίκη, ο αθλητισμός και η επιχειρηματικότητα πενθεί» τόνισε στον επικήδειο λόγο του ο δήμαρχος Συκεών-Νεάπολης και φίλος του εκλιπόντος, Συμεών Δανιηλίδης και πρόσθεσε: «Χάσαμε έναν άξιο άνθρωπο με ευαισθησία, με ανθρωπιά. Ως δήμαρχος ο Στέλιος πάσχισε, άφησε έργο και μας άφησε τα Πεύκα χωρίς χρέη, νοικοκυρεμένα, όπως νοικοκυρεμένος και τίμιος ήταν και στην επιχειρηματική του δράση. Για το Στέλιο ήμασταν πάντοτε περήφανοι και ως διαιτητή. Δε δίσταζε να σφυρίζει πάντοτε το δίκαιο και το σωστό».

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον ιερό ναό Δώδεκα Αποστόλων, στα Πεύκα, παρουσία πλήθους κόσμου. Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και του αθλητισμού, παράγοντες, παίκτες και διαιτητές της καλαθοσφαίρισης, συνδημότες και συμπολίτες του εκλιπόντος, μεταξύ αυτών, τοπικοί βουλευτές, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο στενός φίλος του εκλιπόντος, πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς, Χριστόδουλος Οικονομίδης.

Ο Στέλιος Συμεωνίδης υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Έλληνες διαιτητές. Γεννήθηκε στις 12/12/1953 και υπήρξε διαιτητής για σχεδόν τρεις δεκαετίες και για τα περισσότερα χρόνια διεθνής, με παρουσίες σε διεθνείς διοργανώσεις. Αποχώρησε από τα γήπεδα το 2000, αλλά συνέχισε να υπηρετεί τη διαιτησία από άλλες θέσεις και από αυτή του προέδρου της ΚΕΔ. Διετέλεσε επίσης, για πολλά χρόνια μέλος της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν και πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Δελασάλ.

Ο Στέλιος Συμεωνίδης θήτευσε με επιτυχία και στην τοπική αυτοδιοίκηση, από τη θέση του τοπικού συμβούλου και στη συνέχεια του δημάρχου Πεύκων, που από το 2010 αποτελούν μία από τις τέσσερις ενότητες του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η κηδεία του πρώην προέδρου της ΚΕΔ και πρώην δημάρχου Πεύκων έγινε με δημοτική δαπάνη του δήμου Νεάπολης- Συκεών, ενώ στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, προανήγγειλε ότι θα ανακοινώσει και νέες πρωτοβουλίες στη μνήμη του εκλιπόντος.

Ο Στέλιος Συμεωνίδης, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Αφήνει πίσω του τη σύζυγο του Εύα, τους δύο γιους του Απόστολο και Στυλιανό και τρία εγγόνια. Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε ο γιος του, Τόλης, με ανάρτησή του σε κοινωνικά δίκτυα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ