Κηδεία Καρολάιν: “Μέσα από τη Λυδία θα είναι πάντα μαζί μας” – Το σπαρακτικό “αντίο” του 32χρονου

Οδύνη και σπαραγμός στην κηδεία της 20χρονης Καρολάιν, στην Αλόννησο. Η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο “αντίο” στην νεαρή μητέρα, που δολοφονήθηκε από κακοποιούς που εισέβαλαν στο σπίτι όπου διέμενε με τον σύζυγο και το 11 μηνών βρέφος τους, στα Γλυκά Νερά. Και οι πιο δυνατοί λύγισαν από τα λόγια του 32χρονου πιλότου, με τα οποία αποχαιρέτησε την αγαπημένη του Καρολάιν. “Μέσα από τη Λυδία θα είναι πάντα μαζί μας. Θα την έχουμε όλοι πάντα στην καρδιά μας. Να είστε καλά, να προσέχετε τους ανθρώπους που σας αγαπάνε, να ζείτε όλες τις στιγμές μαζί τους. Οι δικοί μας άνθρωποι είναι πολύτιμοι και πρέπει να τους έχουμε κοντά. Αντίο αγαπημένη μου Κάρολάιν” είπε συντετριμμένος ο 32χρονος στον επικήδειο που εκφώνησε, μέσα στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στην Αλλόνησο. Ο σύζυγος της 20χρονης, έφτασε στο νησί νωρίς το μεσημέρι, κρατώντας στην αγκαλιά του την κορούλα τους, και οι εικόνες που μεταδόθηκαν ήταν γροθιά στο στομάχι.

Η Αλόννησος δέχτηκε στα χώματά της το καλόκαρδο κορίτσι, την “χαρά της ζωής”, όπως την περιέγραφαν όσοι την γνώρισαν. Τραγικές οι στιγμές με τους φίλους της και κατοίκους του νησιού, οι οποίοι κατέκλυσαν το προαύλιο της εκκλησίας όπου εψάλη η Εξόδιος Ακολουθία, ενώ προηγουμένως είχαν υποδεχθεί την τραγική μητέρα και τη σορό της κοπέλας στο λιμάνι της Αλοννήσου.

O πιλότος ελικοπτέρων αποχαιρέτησε την 20χρονη στον τόπο όπου αγαπήθηκαν, ενώ η μητέρα της, Σουζάν ήταν αυτή που συνόδευσε το κορίτσι της από την Αθήνα έως την Αλόννησο. Ντυμένη στα μαύρα, υποβασταζόμενη, έκανε όλο το θλιβερό ταξίδι. Ο πατέρας της Καρολάιν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας που τον κρατούσαν καθηλωμένο στο σπίτι τους.

“Ο άγγελός μας γυρνά στον παράδεισό του”

Σπαρακτικό το τελευταίο “αντίο” και της διευθύντριας του σχολείου, όπου φοίτησε η Καρολάιν. Στον επικήδειο που εκφώνησε, η Μερόπη Μαχαιρίδου συγκλόνισε με τα λόγια αγάπης για την αδικοχαμένη 20χρονη.

“Υπάρχουν κάποιες πιθανότητες-εφιάλτες που κανένας άνθρωπος δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει ποτέ στη ζωή του. Για το δάσκαλο είναι η φρίκη του μεγάλου αποχαιρετισμού ενός μαθητή του. Και σήμερα για εμάς, η φρίκη αυτή στέκει αδυσώπητη απέναντί μας. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι, να σηκώσουμε τα δακρυσμένα μάτια, να καταπιούμε τον κόμπο στο λαιμό μας και να αποχαιρετήσουμε την Καρολάιν. Το λέω και αδυνατώ να το πιστέψω. Να την αποχαιρετήσουμε; Φεύγει ταξίδι με τον αγαπημένο της; Πάει στο σπίτι της; Συνεχίζει τις σπουδές της; Όχι, τίποτε από όλα αυτά! Η Καρολάιν πετάει στον ουρανό, αφήνοντας πίσω της ανείπωτο πόνο, απόγνωση, αναπάντητα ερωτήματα, πίκρα και αναμνήσεις. Σε αυτές τις αναμνήσεις που είναι ένας κύκλος απίστευτου φωτός, θα ήθελα να σταθούμε. Κανείς από όσους την γνωρίσαμε δεν έχει να θυμηθεί κάτι σκοτεινό ή έστω θαμπό από την Καρολάιν μας. Όλα πάνω της ήταν φως, γέλιο, όνειρα, δύναμη, αισιοδοξία, ομορφιά και λάμψη. Η Καρολάιν δεν ήταν απλά γεμάτη ζωή! Ήταν η ίδια η ζωή! Όμορφη μέσα και έξω, κέρδιζε τους αγώνες και τους ανθρώπους με την εξαιρετική της ποιότητα. Όλοι όσοι την γνωρίσαμε συμφωνούμε. Η Καρολάιν ήλθε σαν άγγελος, φώτισε τις ζωές των γύρων της και τώρα φεύγει. Δεν θα ήθελα να μολύνω το τελευταίο μας αντίο με εικόνες και σκέψεις, βγαλμένες από τις πιο σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης αβύσσου. Κοιτάμε τους δικούς της ανθρώπους, αγγίζουμε με δέος τον πόνο τους και τους απλώνουμε το χέρι. Τα λόγια είναι λίγα και φτωχά. Κάπου εδώ γύρω νοιώθω να ακούγεται το γέλιο της Καρολάιν. Ο άγγελός μας γυρνά στον παράδεισό του. Καλό σου ταξίδι γλυκό μας παιδί!”, είπε.

Η πρώην διευθύντρια του σχολείου, Λίτσα Βλάϊκου, προσωπική φίλη της οικογένειας του συζύγου της Καρολάιν, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του κοριτσιού με λόγια αγάπης αλλά και παρηγοριάς. Παράλληλα όμως τάχθηκε υπέρ της θανατικής ποινής για περιπτώσεις τέτοιων ειδεχθών εγκλημάτων.

Μετά το τέλος της Εξοδίου Ακολουθίας έγινε η ταφή της 20χρονης κοπέλας στο κοιμητήριο της χώρας της Αλοννήσου.

Με το μωρό στην αγκαλιά του έφτασε ο 32χρονος Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, ο 32χρονοςπιλότος έφτασε στην Αλόννησο με το 11 μηνών παιδί του για το τελευταίο “αντίο” στην Καρολάιν. Ο σύζυγος της 20χρονης και η κορούλα τους, μετέβησαν στο νησί με ένα από τα ελικόπτερα της εταιρείας στην οποία εργάζεται ο χειριστής. Ντυμένος στα μαύρα και εμφανώς συντετριμμένος και καταβεβλημένος, ο 32χρονος κρατούσε σφικτά στην αγκαλιά του το βρέφος και το χάιδευε με τρυφερότητα στο κεφάλι, ενώ περιτριγυριζόταν από συγγενείς και φίλους. Τρία ελικόπτερα διατέθηκαν από την εταιρεία, προκειμένου να μεταφέρουν στο νησί τον σύζυγο, την κορούλα του, αλλά και συναδέλφους του πιλότου.

Θρήνος στο λιμάνι του Βόλου – Τραγική φιγούρα η μητέρα της Καρολάιν

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, έφτασε στο λιμάνι του Βόλου η σορός της Καρολάιν για να μεταφερθεί με το πλοίο της γραμμής στην Αλόννησο. Η τραγική μητέρα, μία φίλη της 20χρονης και συγγενείς μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού συνόδευσαν το φέρετρο της αδικοχαμένης κοπέλας. Η μητέρα της με δάκρυα στα μάτια δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά της.

Η 20χρονη Καρολάιν έχασε τη ζωή της όταν τρεις κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Ο ένας εκ των δραστών δεν δίστασε να στραγγαλίσει την νεαρή μητέρα και να αφήσει το άψυχο σώμα της δίπλα στο μωρό τους, το οποίο την σκουντούσε για να ξυπνήσει. Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη αλλά και την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος με παραγγελία του προς τους εποπτεύοντες την Εισαγγελία Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών ζητεί να συμβάλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Πληροφορίες/ΦΩΤΟ: ΕΡΤ Βόλου, thenewspaper.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ