Κέρκυρα – Δικηγόρος αμαξά στο enikos.gr: «Το άλογο πέθανε από πνευμονικό εμφύσημα για το οποίο δεν υπήρχε καμία ένδειξη»

Τη δίκη του εκδοχή για τα όσα έγιναν με τον θάνατο του αλόγου, που κατέρρευσε στη μέση του δρόμου στην Κέρκυρα, δίνει στο enikos.gr ο Λευτέρης Κουλούρης, δικηγόρος του ιδιοκτήτη του ζώου που οδηγούσε την άμαξα.

του Μίλτου Σακελλάρη

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισης του ιδιοκτήτη του αλόγου, το άτυχο ζώο είναι άλογο εργασίας.

Ο ίδιος επισήμανε στο enikos.gr πως όταν έχουμε ένα άλογο που εργάζεται, έχουμε συνθήκες που εργάζεται, σέρνει μια άμαξα συγκεκριμένου βάρους, ενώ τόνισε πως το άλογο τρεφόταν παρά πολύ καλά με βρώμη και τα χόρτα που πρέπει, ενώ είχε διαρκώς τον γιατρό του και την φροντίδα του.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, το άλογο είχε πνευμονικό εμφύσημα που εμφανίζεται μόνο κατά την νεκροψία/νεκροτομή γιατί δεν είχε ούτε βήχα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν ήταν ένα εμφανές πρόβλημα.

Αναφορικά με τον πελάτη του ανέφερε πως είναι 76 ετών και έχει παρά πολλά άλογα και είναι η ζωή του. Όπως είπε, ο ιδιοκτήτης το φρόντιζε κανονικά γιατί ζει από τα άλογα και κινείται με αυτά.

Επιπλέον επισήμανε πως υπήρξε αναστολή του προστίμου που επιβλήθηκε μετά την νεκροψία στην οποία συμμετείχαν αρκετοί γιατροί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ