Κερατσίνι: Νέες αποκαλύψεις για τον φρικτό θάνατο της 8χρονης Όλγας – Μήνυση κατέθεσε η οικογένεια

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση του φρικτού θανάτου της 8χρονης Όλγας, η οποία εγκλωβίστηκε σε συρόμενη πόρτα εργοστασίου στο Κερατσίνι . Σχεδόν δύο εβδομάδες έχουν περάσει από το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου, που η 8χρονη έχασε τη ζωή της και η οικογένειά της ακόμη δεν έχει λάβει απαντήσεις στα σοβαρά ερωτήματα που έχουν προκύψει σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του παιδιού και τα όσα ακολούθησαν. Η υπόθεση έχει συγκλονίσει και εξοργίσει την κοινή γνώμη, που ζητεί να αποδοθεί Δικαιοσύνη για την μικρή Όλγα, η οποία παρέμεινε αβοήθητη και έφυγε με “μαρτυρικό” τρόπο, τόσο πρόωρα, τόσο βίαια και τόσο άδικα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ζητεί να ασκηθεί κακουργηματική δίωξη σε βάρος όσων εμπλέκονται στην τραγωδία. Παράλληλα, η οικογένεια του κοριτσιού ζητεί άρση του απορρήτου επικοινωνιών, κινητών και σταθερών τηλεφώνων, όλων των εμπλεκομένων. Όπως αναφέρει ο Γιάννης Μπαρκαγιάννης, δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης: “Ζητάμε πλέον την κακουργηματική δίωξη στην συγκεκριμένη πράξη και τη θεωρούμε απαραίτητη, γιατί αν δεν γίνει κακουργηματική πράξη δεν γίνεται να γίνει και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου”.

Κερατσίνι -

Μυστήριο με ένα αυτοκίνητο και μία μηχανή

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, ο δικηγόρος της οικογένειας της Όλγας αναφέρει την ύπαρξη ενός αυτοκινήτου και μίας μηχανής, έξω από το εργοστάσιο. Για τον λόγο αυτό, η πλευρά του θύματος ζητεί και την άρση του βιντεοληπτικού υλικού από άλλες κάμερες, εντός και εκτός εργοστασίου. “Γιατί φαίνεται στο βίντεο, ένα αυτοκίνητο να είναι σταματημένο, και μία μηχανή, και πιθανότατα συνεννοούνται με έναν από τους δράστες. Και θα θέλαμε τα ακριβή στοιχεία του αυτοκινήτου”, εξηγεί ο δικηγόρος.

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τον τραγικό χαμό της Όλγας, η οικογένειά της αναμένει να ενημερωθεί από το ΕΚΑΒ για το ποιος και πότε ενημέρωσε το 166. “Με το εταιρικό μου τηλέφωνο πήρα το ΕΚΑΒ και τους ανέφερα το περιστατικό. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο μου δόθηκε εντολή να κλείσω το εργοστάσιο και να φύγω. Δεν θυμάμαι από ποιον έλαβα την εντολή”, αποκάλυψε ένας υπάλληλος.

Οι αστυνομικοί είδαν τυχαία το ασθενοφόρο

Το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου, οι αστυνομικοί περνούσαν τυχαία από το εργοστάσιο, όταν είδαν το ασθενοφόρο να κατευθύνεται προς την είσοδο. Τότε, εντόπισαν αναίσθητη την 8χρονη. Η περιγραφή ενός αστυνομικού συγκλονίζει.

“Προσεγγίσαμε την κεντρική θύρα του εργοστασίου και με το που ανοίξαμε την καγκελόπορτα, η οποία βρίσκεται πάνω στη συρόμενη πόρτα, είδαμε κάτω, πλάγια στο τελείωμα της συρόμενης πόρτας να βρίσκεται ένα ανήλικο κοριτσάκι Ρομά, το οποίο βρισκόταν ανάσκελα, εγκλωβισμένο και πιεσμένο ανάμεσα στο τοιχίο και την συρόμενη πόρτα με το μισό του σώμα να βρίσκεται εντός της αυλής και τα πόδια έξωθεν της συρόμενης πόρτας”, ανέφερε ο αστυνομικός.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, η ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει προσκομιστεί στη δικογραφία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο της Όλγας

Δικαιοσύνη για την μικρή Όλγα ζήτησαν δεκάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι έξω από το σημείο της τραγωδίας. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, μεταξύ των οποίων και παιδιά, θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του 8χρονου κοριτσιού και να εκφράσουν με ειρηνικό τρόπο τη διαμαρτυρία τους για τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου.

Άφησαν λίγα λουλούδια αλλά και παιχνίδια έξω από τη μεταλλική πόρτα, που συνέθλιψε την μικρή Όλγα, οδηγώντας την σε έναν βίαιο και αργό θάνατο, ενώ έγραψαν και συνθήματα στον τοίχο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Οι διαδηλωτές διατύπωσαν εκ νέου τα βασανιστικά ερωτήματα που έχουν προκύψει για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού, μετά και τη δημοσιοποίηση των αποκαλυπτικών βίντεο. Απηύθυναν το ερώτημα γιατί η πόρτα δεν είχε ειδικό μηχανισμό, ώστε να ανιχνεύσει ανθρώπινη κίνηση και να σταματήσει έγκαιρα, ενώ έκαναν λόγο για αδιαφορία από πλευράς των υπαλλήλων, που καταγράφονται σε βίντεο να βλέπουν το παιδί πεσμένο στο έδαφος και να μην σπεύδουν να το βοηθήσουν. Υπενθυμίζεται ότι σε ένα από τα βίντεο, διακρίνεται ένας άνδρας να πλησιάζει το κοριτσάκι και να το κλωτσάει προκειμένου να δει αν είναι ζωντανό…

Κερατσίνι

ELBISCO: Δεν έχουμε σχέση με τον θάνατο της 8χρονης στο Κερατσίνι

Σήμερα, η εταιρεία ELBISCO εξέδωσε ανακοίνωση για τον φρικτό θάνατο της 8χρονης Όλγας, στο Κερατσίνι.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η εταιρεία ELBISCO AE και οι άνθρωποί της εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη και τον αποτροπιασμό τους για το πρόσφατο τραγικό συμβάν, της 17-11-2021, που οδήγησε στον θάνατο το άτυχο 8χρονο κορίτσι.

Οι επιχειρήσεις (εταιρείες του ομίλου Σαραντόπουλου) στις εγκαταστάσεις των οποίων, στο Κερατσίνι Πειραιώς, συνέβη το φρικτό γεγονός, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την εταιρία ELBISCO AE και τη μάρκα ΑΛΛΑΤΙΝΗ (μετοχική, επιχειρηματική, εμπορική, συνεργασίας ή άλλη)».

ELBISCO

«Η εταιρεία μας, εδώ και πολλές δεκαετίες, παράγει τα αναγνωρισμένα προϊόντα της (μπισκότα, κέικ, αλμυρά κράκερ και άλευρα τελικού καταναλωτή), υπό το σήμα φήμης ΑΛΛΑΤΙΝΗ, αποκλειστικά στα δύο εργοστάσιά της στο Πικέρμι Αττικής και στην Γλύφα Χαλκίδας.

Επισημαίνουμε, τέλος, ότι μια εκ των προαναφερόμενων, εδρευουσών στο Κερατσίνι Πειραιώς, επιχειρήσεων χρησιμοποιεί σε προϊόντα παραγωγής της (χονδρικής εμπορίας και προοριζόμενα για επαγγελματική χρήση) το σήμα ΑΛΛΑΤΙΝΗ, εναντίον της θέλησης της εταιρείας μας η οποία, για τον λόγο αυτό, έχει άμεσα, ήδη από το έτος 2015, προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη και ευρίσκεται σε αντιδικία με την άνω επιχείρηση» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ