ΚΕΕΡΦΑ: Ώρα να μιλήσουν οι γονείς του Παύλου Φύσσα – Αντιφασιστική συγκέντρωση στον Πειραιά

«Δεν πέρασε η προσπάθεια των συνηγόρων των υπόδικων της Χρυσής Αυγής να υπάρξει «προεκλογική» αναβολή της δίκης για να μην καταθέσουν οι γονείς του Παύλου Φύσσα», αναφέρει ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ που καλεί σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στον Πειραιά την Παρασκευή.

Η ανακοίνωση της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ) στον Πειραιά, που καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή 11/9 στην Πλατεία Κοραή στις 18:00 αναφέρει:

“Δεν πέρασε η προσπάθεια των συνηγόρων των υπόδικων της Χρυσής Αυγής να υπάρξει αναβολή της δίκης σε ημερομηνία μετά τις εκλογές, με αιτιολογία την διεξαγωγή «προεκλογικής εκστρατείας» από τους ναζί υποψήφιους. Επιχειρούν να αναβληθούν οι διαδικασίες της δίκης διότι έφτασε η ώρα να καταθέσουν ο Παναγιώτης και η Μάγδα Φύσσα, οι γονείς του Παύλου Φύσσα, ακριβώς στα δύο χρόνια από την επέτειο της δολοφονίας. Αυτό θα γίνει τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη και ετοιμάζονται να πλαισιώσουν την οικογένεια Φύσσα Δήμαρχοι, συνδικαλιστές, καλλιτέχνες, αγωνιστές των κινημάτων από τις γειτονιές.

Η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου απέρριψε το αίτημα τους. Πιο πριν, η ίδια πρότεινε να απορριφθούν σχεδόν όλες οι ενστάσεις και αιτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής που αφορούσαν την εγκυρότητα της προανακριτικής διαδικασίας.

Η εισαγγελέας δήλωσε ότι πολλές από τις ενστάσεις που υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι, όπως αυτές για αοριστία της κατηγορίας και περί ακυρότητας της διαδικασίας αυτόφωρης σύλληψης του Νίκου Μιχαλολιάκου, προβάλλονται «απαραδέκτως» πλέον, καθώς αφορούν ζητήματα της προδικασίας, τα οποία λύθηκαν με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Διαφοροποιήθηκε μόνον στην περίπτωση του Διονύση Λιακόπουλου, καταδικασμένου σε ισόβια για την υπόθεση δολοφονίας του Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν. Επιφυλάχθηκε να απαντήσει με την εξέλιξη της διαδικασίας στην ένσταση με την οποία ζητούσε την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, προκειμένου να αποδείξει την αθωότητα του.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, αντέκρουσε τα απαράδεκτα αιτήματα αναβολής δηλώνοντας ότι «θα αποτελέσει, όμως, ειδική διάκριση η διακοπή της δίκης, καθώς τα θύματα της Χρυσής Αυγής μετατρέπονται σε πολίτες Β’ κατηγορίας».

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου είναι τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Παρασκευής, 11 Σεπτεμβρίου, λόγω της έναρξης του σχολικού έτους.

Νωρίτερα, με την έναρξη της διαδικασίας, η εισαγγελέας έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, ζήτησε την απόρριψη της πλειοψηφίας ενστάσεων και αιτημάτων που υπέβαλαν συνήγοροι υπεράσπισης.

Η πολιτική αγωγή στήριξε ξανά το αίτημα της να μπορεί να έχει λόγο για όλους τους κατηγορούμενους και όλες τις κατηγορίες καθ’ όσον αυτό εξασφαλίζει την διεξαγωγή δίκαιης δίκης και δίνει τη δυνατότητα ουσιαστικής διερεύνησης της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Σε αυτή τη προεκλογική περίοδο δεν αφήνουμε σπιθαμή χώρου για τους ναζί της Χρυσής Αυγής. Είναι πρόκληση ότι στα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καλούν σε ανοικτή φασιστοσύναξη για να μιλήσει ο Μιχαλολιάκος, ο επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου.

Με κάλεσμα της Αντιφασιστικής σύσκεψης που έγινε τη περασμένη Κυριακή 6/9 στα Γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, η ΚΕΕΡΦΑ, η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά Σωματεία όπως και η ΠΕΝΕΝ, η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας, το Σωματείο εργαζόμενων Παπαστράτου καλούν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 11/9 στη Πλατεία Κοραή στις 18:00 και ζητούν την ματαίωση της ναζιστικής φιέστας.

Την ίδια μέρα κινήσεις αλληλεγγύης μετατρέπουν την Πλατεία Κοραή σε κέντρο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που φθάνουν κατά χιλιάδες καθημερινά στον Πειραιά».

Δείτε επίσης

Τάκης Φύσσας: Η φωνή μου ενοχλεί τους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής

Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού

Έντονη αντιπαράθεση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ