Καταθέτουν σήμερα η μητέρα και η αδελφή του Παύλου Φύσσα

Με την κατάθεση της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται σήμερα η δίκη ύστερα από τη συγκλονιστική κατάθεση του πατέρα Παναγιώτη Φύσσα τη Δευτέρα.

Αμέσως μετά την κατάθεση της μητέρας του μουσικού θα καταθέσει στο δικαστήριο η αδελφή του, Ειρήνη Φύσσα.

Η συγκλονιστική κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα, στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ανέδειξε τη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής:

«Αυτή η οργάνωση κλείνει στόματα σε φωνές που είναι αντίθετες. Τα τραγούδια του ήταν αντιφασιστικά και τους ενοχλούσαν», είπε όταν άρχισαν να του θέτουν ερωτήσεις οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής. «Ήταν επαγγελματικό το χτύπημα στον Παύλο. Τα χέρια του Μιχαλολιάκου είναι βαμμένα με το αίμα του παιδιού μου».

Για πρώτη φορά η δίκη της Χ.Α. με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης μπήκε στην ουσία μετά από μήνες βαλτώματος. Οι μεθοδευμένες κωλυσιεργίες και καθυστερήσεις για μια σειρά λόγους έχουν καταγγελθεί από την πολιτική αγωγή στη δίκη για τις εγκληματικές πράξεις της ΧΑ με επιθέσεις σε συνδικαλιστές, αντιφασίστες, μετανάστες, ομοφυλόφιλους.

Η στιγμή που περιμένει επί δύο ολόκληρα χρόνια η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα φθάνει σε λίγη ώρα, οπότε και θα ανέβει στο βήμα του μάρτυρα να μιλήσει για το παιδί της.Η μητέρα του 34χρονου μουσικού θα καταθέσει για να μιλήσει για τον Παύλο της που έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά. Η μητέρα, όπως και ο πατέρας και η αδελφή του Παύλου Φύσσα, δίνει το παρόν σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου έχοντας γύρω της σχεδόν πάντα φίλους του γιου της.

Η χλωμή μαυροφορεμένη γυναίκα παρακολουθεί όλους αυτούς τους μήνες την διαδικασία και δεν έδειξε ούτε λεπτό πως σκοπεύει να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να την τρομοκρατήσει ή ότι θα εγκαταλείψει την μάχη που δίνει για την τιμωρία των δολοφόνων του γιου της. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα “ενός Ελεύθερου ανθρώπου” όπως έχει πει για τον γιο της, λέει πως δεν φοβάται ούτε τις βεβηλώσεις στο μνημείο του παιδιού της, ούτε απειλές, ούτε τίποτα και ότι ελπίζει πως θα απονεμηθεί δικαιοσύνη για τη “σχεδιασμένη δολοφονία του Παύλου”.

Οργή

Πολλές φορές στην διάρκεια της δίκης η μητέρα του Παύλου Φύσσα, δεν συγκράτησε την οργή της για ζητήματα που έθεταν οι κατηγορούμενοι στο δικαστήριο, ξεσπώντας σε φωνές Πολλές φορές με βλέμμα παγωμένο και ψυχρό παρακολουθεί αμίλητη, τη μεταγωγή στην δικαστική αίθουσα του Γιώργου Ρουπακιά, του ανθρώπου που μαχαίρωσε τρεις φορές το παιδί της.

Η Μ. Φύσσα δεν μάσαει τα λόγια της όταν θέλει να μιλήσει: «δολοφόνοι του Παύλου είναι του 5,5-6%» είπε αμέσως μετά την κατάθεση του συζύγου της Παναγιώτη Φύσσα, αναφερόμενη στους ψηφοφόρους του κόμματος τους οποίους δεν έχει κρύψει πως θεωρεί συνενόχους για τη δολοφονία του γιου της.

 

Η πολιτική αγωγή έθεσε επίσης ερώτημα προς το δικαστήριο για το αν θα ζητήσει να εξεταστεί το ηχητικό της συνέντευξης Μιχαλολιάκου στο RealFM 97,8 όπου προχώρησε σε ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Η συνέχιση την Παρασκευή 2 Οκτώβρη με την κατάθεση της Μάγδας Φύσσα πρέπει να βρει το αντιφασιστικό κίνημα στο πλευρό της πλημμυρίζοντας την αίθουσα του δικαστηρίου», αναφέρει ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσιμσό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Υπάρχει συγκέντρωση σήμερα έξω από τις φυλακές του Κορυδαλλού όπου συνεχίζεται η δίκη με την κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Καλούμε τα συνδικάτα, τις δημοτικές κινήσεις, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις οργανώσεις της αριστεράς, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών να δώσουν ηχηρό παρών στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα. Η δίκη πρέπει να γίνει καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί για να μπούνε για πάντα στη φυλακή. Κλιμακώνουμε τον αγώνα κατα του φασισμού και του ρατσιμού με την Διεθνή Συνάντηση κατά του φασισμού και ρατσισμού στις 10-11 Οκτώβρη στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ρουφ».

 

Για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα πλην του Γιώργου Ρουπακιά κατηγορείται ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και επίσης οι: Ιωάννης ‘Αγγος , Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης ,Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός,Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας, πυρηνάρχης της οργάνωσης,Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος,Γεώργιος -Χρήστος Τσακανίκας ,Λέων Τσαλίκης , Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης , για απλή συνέργεια.

Δείτε επίσης

Πατέρας Φύσσα: Τα χέρια του Μιχαλολιάκου είναι βαμμένα με το αίμα του παιδιού μου

Συγκλονίζει η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα – ΦΩΤΟ

 Πολιτική αγωγή: Να κατατεθεί στο δικαστήριο η συνέντευξη Μιχαλολιάκου στον Νίκο Χατζηνικολάου

Παναγιώτης Φύσσας: “Ήταν επαγγελματικό το χτύπημα στον Παύλο”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ