Καταλήψεις σε σχολεία στην Πτολεμαΐδα

 

Καταλήψεις σε σχολεία στην Πτολεμαΐδα

 

Συνεχίζονται στην Πτολεμαΐδα οι κινητοποιήσεις των μαθητών, καθώς υπό κατάληψη τελεί εδώ και μία εβδομάδα από τους μαθητές του σχολείου το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Πτολεμαΐδας (που συστεγάζεται με το 1ο Γυμνάσιο της πόλης), οι οποίοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη αιθουσών, ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται από την Δευτέρα και το 3ο Γενικό Ενιαίο Λύκειο της πόλης, με κυρίαρχο αίτημα των μαθητών του τη δωρεάν παιδεία.

Ειδικότερα, οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ, οι οποίοι πραγματοποίησαν αντίστοιχη κινητοποίηση, καθώς και κατάληψη του δημαρχείου Εορδαίας στις αρχές Οκτωβρίου, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη αιθουσών, καθώς αυξήθηκαν υπέρογκα οι μαθητές του σχολείου με συνέπεια να μην επαρκούν οι αίθουσες διδασκαλίας, πραγματοποιούν κατάληψη διαρκείας πλέον. Καθώς, εκτός από το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης αιθουσών, καταγγέλλουν επίσης έλλειψη καθηγητών, τουλάχιστον τεσσάρων, έλλειψη βιβλίων, ενώ θέτουν επίσης ζητήματα και για τους χώρους υγιεινής του σχολείου τους. 

Μάλιστα οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ συναντήθηκαν και με τη δήμαρχο Εορδαίας και της εξέθεσαν τα αιτήματά τους, ζητώντας επιτακτικά κυρίως την επίλυση του προβλήματος με την έλλειψη αιθουσών στο σχολείο τους.

Στο μεταξύ σε κατάληψη βρίσκεται από την Δευτέρα και το σχολικό κτήριο που στεγάζει το 3ο ΓΕΛ- ενώ προηγήθηκε και μια διήμερη κατάληψη την προηγούμενη εβδομάδα (Τρίτη και Τετάρτη). Τα αιτήματα των μαθητών του 3ου ΓΕΛ είναι: Δωρεάν παιδεία, με έμφαση στη διδασκαλία των Αγγλικών, καλύτερες εγκαταστάσεις εργαστηρίων, μαθητικά προγράμματα και περισσότερο χρόνο μάθησης στα εργαστήρια, μείωση των ατόμων (μαθητών) στα μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης, καθαριότητα και εξοπλισμό των χώρων υγιεινής, καθώς επίσης και μείωση των τιμών στο κυλικείο του σχολείου. 

Σημειώνεται ότι απόπειρες κατάληψης επιχείρησαν κατ’ επανάληψη και οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας που γειτνιάζει με το 3ο ΓΕΛ, ενώ στα θρανία τους επέστρεψαν την Δευτέρα, μετά από κατάληψη δύο εβδομάδων, οι μαθητές των 1ου και 2ου Γενικών Λυκείων τα οποία συστεγάζονται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα δίπλα στο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας. 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ