ΚΑΤ: Viral το αυτοκίνητο που μπήκε στα Επείγοντα του νοσοκομείου – Τι λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στο enikos.gr

Ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο ΚΑΤ πριν από τρεις εβδομάδες. Πολίτης μετέφερε συγγενή του που ήταν ασθενής και επειδή εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε τραυματιοφορέας, αποφάσισε να «μπουκάρει» με το αυτοκίνητό του, τύπου SMART στον εσωτερικό χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Γιατροί, νοσηλευτές και συνοδοί ασθενών δεν πίστευαν στα μάτια τους. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος στο enikos.gr, «ο οδηγός ειδοποίησε για να πάει κάποιος τραυματιοφορέας , δεν ήταν κάποιος στο σημείο και τότε αποφάσισε να μην χάσει χρόνο και να μπει με το όχημά του».

Ο κ. Γιαννάκος έκανε λόγο για ένα τραγελαφικό γεγονός που όμως δείχνει ταυτόχρονα «και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία με τις μεγάλες ελλείψεις σε αριθμό προσωπικού».

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι ήταν παρόντες στο περιστατικό έμειναν εμβρόντητοι, κάποιοι φώναζαν ενώ άλλοι τρόμαξαν. Ο κ. Γιαννάκος διευκρίνισε ότι υπήρχαν τραυματιοφορείς εκείνη τη στιγμή βέβαια στο νοσοκομείο, αλλά δίνεται προτεραιότητα στα ασθενοφόρα και όχι στους ασθενείς που φτάνουν με ιδιωτικά οχήματα.

Η φωτογραφία που αναρτήθηκε στα social media προκαλεί έκπληξη αλλά και οργή, καθώς μια τέτοια κίνηση αν μη τι άλλο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί για οποιοδήποτε λόγο.

Σε ανάρτηση στο Facebook, χρήστης, προφανώς γιατρός,  αναφέρει: «Επείγοντα ΚΑΤΑσθενής αποφασίζει να μπει στον εσωτερικό χώρο του νοσοκομείου με το SMART -άλλωστε SMART είναι όπου θες το παρκάρεις- ισχυριζόμενος πως δεν υπάρχει τραυματιοφορέας να τον βοηθήσει (το οποίο είναι αλήθεια καθώς το Ε.Σ.Υ. οδεύει ολοταχώς προς την πλήρη εξαθλίωση του που θα το οδηγήσει στην μεγάλη αγκαλιά του ιδιωτικού τομέα).

Προφανώς ο οδηγός αυτός επέμενε ότι δικαίως μπήκε μέσα στο νοσοκομείο με όχημα το οποίο πάρκαρε κλείνοντας τον διάδρομο που περνάνε τα φορεία και για μαντέψτε αυτό ήταν άλλο ένα επιστημονικό πρόβλημα που έπρεπε να λύσουμε εμείς οι γιατροί. Εμείς οι «ψιτ παιδί/κοπελιά τι θα γίνει θα περιμένουμε πολύ ακόμα», εμείς οι «άντε ρε φίλε τελείωνε τι κάνεις; καφέ πίνεις; Γι’ αυτό σε πληρώνουμε;» εμείς που μένουμε έως και 10 φορές το μήνα για 36 ώρες συνεχόμενα στο νοσοκομείο χωρίς ρεπό και με άδεια 10 μέρες τον χρόνο” για να βγαίνει το πρόγραμμα», εμείς που δεχθήκαμε ένα χειροκρότημα της πλάκας στα μπαλκόνια για τον αγώνα των συναδέλφων μας στην Ιταλία την βαριά περίοδο του COVID και μετά το σύστημα μας έσπρωξε από τα ίδια τα μπαλκόνια…».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ