Καρέ-καρέ το τροχαίο έξω από τη Βουλή – Η απάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη και η έκκληση της αδελφής του 23χρονου για μάρτυρες

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με το τροχαίο που σημειώθηκε την Παρασκευή έξω από τη Βουλή, στην είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, όταν ένα υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγκρουση σημειώθηκε όταν η μηχανή ανέβαινε από τα λουλουδάδικα προς το Χίλτον, ενώ το υπηρεσιακό όχημα έστριβε αριστερά μέσα στην είσοδο της Βουλής, από τη Βασιλίσσης Σοφίας. Ο 23χρονος οδηγός της μηχανής, που φορούσε κράνος, τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη στο νοσοκομείο. Η Ντόρα Μπακογιάννη εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στη Βουλή, όπου ήταν σε εξέλιξη η ώρα του Πρωθυπουργού, ενώ το υπηρεσιακό όχημα επέστρεφε από κάποια δουλειά πίσω στο κοινοβούλιο.

Την προανάκριση διενεργεί η Τροχαία Αθηνών προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο. Από την Τροχαία δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε το σημείο του τροχαίου, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας.

Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας

Σε βίντεο που δημοσιεύει το pronews.gr, αναφέρεται ότι ένας μοτοσικλετιστής που ήταν στο σημείο, στεκόμενος στο αντίθετο ρεύμα της Βασιλίσσης Σοφίας φώναζε ότι το θύμα του τροχαίου είχε περάσει με πράσινο. “Με τόση αστυνομία εδώ πέρα, τροχαία, με πράσινο πέρασε και τον τσακίσατε”, ακούγεται να λέει.

Το βίντεο μετά το 01:00′

Η απάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη

“Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την «ώρα του πρωθυπουργού» υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. ⠀ Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν” αναφέρει η Ντόρα Μπακογιάννη σε ανάρτησή της.

Η ανακοίνωση της Τροχαίας

Ανακοίνωση για το τροχαίο που σημειώθηκε στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της εισόδου της Βουλής εξέδωσε η Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο “εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρα 12.25΄, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της. Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία. Σημειώνεται ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα”.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ.: Γιατί δεν συνελήφθη ο οδηγός Σύμφωνα με πηγές του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου “δεν συνελήφθη επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής”, αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα.

Συγκλονίζει η μητέρα του 23χρονου: “Τελείωσε το παιδί μου, θα δωρίσουμε τα όργανά του” – Η έκκληση της αδελφής του

Η οικογένεια του 23χρονου οδηγού της μοτοσικλέτας, που τραυματίστηκε σοβαρά στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του, όπως ανέφερε η μητέρα του άτυχου νέου.

Τα λόγια της συγκλονίζουν. “Τελείωσε το παιδί μου, πάει. Είναι… τελείωσε. Νεκρός είναι. Θα δώσει τα όργανά του. Θα γίνει δωρητής οργάνων και θα γίνει αύριο το πρωί αυτό. Εγώ, αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή είναι τόσο καλό παιδί, ήταν και τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να τα δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά, ζήτησα να είναι αλλά δεν μπορώ να διαλέξω, και να ζήσουν ευτυχισμένα και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν” αναφέρει η μητέρα του 23χρονου στον Alpha.

Στον τηλεοπτικό σταθμό μίλησε και η αδελφήτου 23χρονου, η οποία απηύθυνε εκ νέου έκκληση να βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες. “Ο αδελφός μου ήταν πάντα πολύ καλός και το μόνο που ήθελε ήταν το καλό για όλους και αυτό αποφασίσαμε και εμείς να κάνουμε, να βοηθήσουμε κάποιους άλλους. Ζητάμε να βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες για να μπορούμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία που πρέπει από εδώ και πέρα. Χρειαζόμαστε μάρτυρες. Για να εξακριβώσουμε το τι συνέβη. Συγκεκριμένα ένα ταξί το οποίο ήταν ακριβώς μπροστά και αφού έγινε το ατύχημα έφυγε. Ψάχνουμε αυτόν τον ταξιτζή, συγκεκριμένα”, είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ