Καλλιάνος: Δεν μπορείς να αφήσεις τα πάντα, να πεθάνεις κι εσύ – Η ζωή θα συνεχιστεί, αλλά ο πόνος θα μείνει

Συγκλονίζει ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Γιάννης Καλλιάνος: Η σπαρακτική ανάρτηση για τον θάνατο του πατέρα του – «Σου ζητώ συγγνώμη, κάποιοι αδιάφοροι κανόνισαν για τη δική σου ζωή»

«Δεν ξέρω που βρίσκομαι. Δεν ξέρω που είμαι, σε ποια πόλη. Είμαι θολωμένος. Δεν έχω δύναμη να μιλήσω, δεν έχω δύναμη να περπατήσω», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιάννη Καλλιάνου.

Όπως είπε ο Γιάννης Καλλιάνος, ποτέ του δεν είχε βιώσει τόσο μεγάλο πόνο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η καρδιά του έχει σπάσει στα δύο.

«Δεν μπορείς να αφήσεις τα πάντα, να πεθάνεις κι εσύ. Η ζωή θα συνεχιστεί, αλλά ο πόνος θα μείνει», είπε.

«Το σύστημα υγείας ήταν έτοιμο να υποδεχτεί τον πατέρα μου σε κάποια ΜΕΘ. Μπαίνεις στην πλατφόρμα και αυτομάτως σε βάζουν σε κάποια ΜΕΘ. Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι ο κ. Κακίσης, διευθυντής της αγγειοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Αττικόν», δεν έβαζε τον πατέρα μου στην πλατφόρμα. Εκτιμούσε ότι ήταν πολύ καλά, ότι ήταν άψογες οι εξετάσεις του. Το ίδιο και ο διοικητής και ο υποδιοικητής του νοσοκομείου. Μας έλεγαν ότι είναι υπέροχες οι εξετάσεις του. Σχεδόν παρουσίαζαν τις εξετάσεις του, λες και ήταν εξετάσεις μωρού παιδιού».

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Καλλιάνος τόνισε πως ο αδερφός του, γιατρός στο επάγγελμα, «είχε πέσει στα πόδια του κ. Κακίση και του έλεγε ότι δεν θα αντέξει για τις επόμενες τρεις μέρες αν δεν μπει σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας».

Αναφορικά με τα ισχύοντα πρωτόκολλα εισαγωγής σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ο κ. Καλλιάνος σχολίασε: «Το πρωτόκολλο λέει ότι ένας ασθενής θα μπει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μόνο αν διασωληνωθεί. Άρα πρέπει να πεθάνει για να μπει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όχι, ξέρω πολλές περιπτώσεις που έχουν μπει άνθρωποι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η συγκεκριμένη Κυβέρνηση τριπλασίασε τις ΜΕΘ. Έχουμε πάρα πολλές πλέον, που είναι και ανοιχτές και έτοιμες να δεχθούν ανθρώπους. Απλώς, δεν ήταν αυτό. Δεν ήταν το πρόβλημα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ότι κωλυσιέργησε και πέρασε ένα χρονικό διάστημα ώστε να σβήσει ο πατέρας μου. Το πρόβλημα ήταν ότι συγκεκριμένοι τρεις άνθρωποι, ο Κακίσης, ο διοικητής κι ο υποδιοικητής έσκιζαν τα ιμάτιά τους ότι “ο πατέρας σου πάει καλά και δεν χρειάζεται να μπει σε ΜΕΘ κλπ”».

«ΜΑΦ λένε ότι δεν είχε το «Αττικόν». Θα μπορούσαν να του κάνουν μια διακομιδή να πάει σε ένα άλλο νοσοκομείο, να πάει σε ΜΑΦ», πρόσθεσε.

«Αν είχαν ακούσει τον αδερφό μου, ο πατέρας μου θα ήταν αυτή την ώρα δίπλα μου. Δυστυχώς, δεν τον άκουσε κανείς. Ήταν τόσο σίγουρος και εγωιστής ο κ. Κακίσης».

Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι ο ιατρικός φάκελος μαζί με τα ηχητικά ντοκουμέντα από τις συνομιλίες με τον διοικητή και τον υποδιοικητή θα κατατεθούν μέσω του δικηγόρου της οικογένειας, Αλέξη Κούγια, ώστε να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για όσους ευθύνονται για τον θάνατο του πατέρα του.

 

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ