Ζαγοράκης: Δεν νομίζω ότι έχω προδώσει κάποιον – Ό,τι ήταν να κάνω εγώ, το έκανα με τον πιο έντιμο τρόπο

Στην απόφασή του να κατέλθει υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου και στις επικρίσεις που δέχθηκε για την επιλογή του αυτή, αναφέρθηκε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ΑΝΤ1.

Θοδωρής Ζαγοράκης: «Καλά θα κάνει να ενημερωθεί πρώτα για το τι έχει συμβεί» – Η απάντηση στον Νικήτα Κακλαμάνη

«Δεν νομίζω ότι έχω προδώσει κάποιον και δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ αυτό, όσο ασχολούμαι με τα κοινά», επισήμανε.

Εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν να κατέλθει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, ενώ ήταν εν ενεργεία ευρωβουλευτής της ΝΔ, ο Θοδωρής Ζαγοράκης υπογράμμισε ότι «είναι κάποιες αποφάσεις κάποιες στιγμές που λες έχει τελειώσει αυτό και πρέπει να πας παρακάτω».

«Ό,τι ήταν να κάνω εγώ το έκανα με τον πιο έντιμο τρόπο. Κάναμε μια συνάντηση με τον άνθρωπο, ο οποίος ήρθε εκ μέρους του Μαξίμου -από το Φλεβάρη είχε γίνει αυτό-, όταν κάτι δεν πάει καλά το καταλαβαίνεις κι αυτό ξεκίνησε πολύ πιο πριν, από το 2020-21 με κάποια θέματα που υπήρχαν. Όλα καλά, καλή επιτυχία ο ένας, καλή επιτυχία ο άλλος και κάποια στιγμή να βγάλουμε και κάτι προς τα έξω ότι τελειώνει και να πάμε παρακάτω, με την προϋπόθεση ότι θα τιμήσω εγώ την ψήφο του κόσμου μέχρι το τέλος της θητείας μου», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, σημείωσε ότι ήδη από τα προηγούμενα χρόνια είχε αναπτύξει μια πάρα πολύ καλή σχέση τόσο σε φιλικό επίπεδο, όσο και στο πλαίσιο του Ευρωκοινοβουλίου.

Και πρόσθεσε: «Ο Νίκος Ανδρουλάκης μου έκανε την πρόταση και δέχτηκα».

«Δεν φεύγω με πικρία. Όταν τελειώνει κάτι, τελειώνει», σημείωσε σχετικά με την αποχώρησή του από τη ΝΔ.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις που δέχονται οι προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού, του θεάματος και του lifestyle, που κατέρχονται υποψήφιοι στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, ο κ. Ζαγοράκης υπογράμμισε: «Τον κόσμο δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις. Εμένα δυο φορές δεν με έστειλε εκεί για τον ρητορικό μου λόγο ή για να βγαίνω να κάνω συγκεντρώσεις, να μιλάω στο Σύνταγμα ή οπουδήποτε αλλού. Με έστειλε εκεί για να κάνω κάποια πράγματα.»

«Έχω παράξει πολύ έργο στον τομέα που μπορώ να υποστηρίξω. Δεν πήγα εκεί για να σώσω την οικονομία της χώρας, ούτε την άμυνα της χώρας, αν και ξέρεις ότι για τα εθνικά θέματα είμαστε όλοι μαζί. Πήγα εκεί για κάποια συγκεκριμένα θέματα που μπορώ να υποστηρίξω, όπως είναι η νεολαία, που έχουμε τεράστια προβλήματα και θα ήθελα να πούμε δύο – τρία πράγματα για τη νεολαία μας, όπως είναι ο αθλητισμός», πρόσθεσε.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αναφέρθηκε, επίσης, στη σύζυγό του, Ιωάννα Λίλη, με την οποία έχουν δυο παιδιά, τη Μαρία και τον Γιάννη.

«Αν είναι καλό ή αν είναι κακό που μένουμε αρκετό διάστημα ο ένας μακριά από τον άλλο, θα ρωτήσεις την Ιωάννα όταν έρθει. Το μεγάλο ζόρι το τραβάει εκείνη. Και ειδικά σε μία ηλικία εφηβείας και προ-εφηβείας, καταλαβαίνεις ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Η κόρη μου η Μαρία είναι 17 και ο Γιάννης 14. Καταλαβαίνεις ότι αυτές τις ηλικίες είναι δύσκολα διαχειρίσιμες, το ζεις και το ξέρεις. Η Ιωάννα με βοήθησε και για το βιβλίο», είπε.

 

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ