Καλάβρυτα: Αυτοί είναι οι τρεις νεκροί αναρριχητές – ΦΩΤΟ από το σημείο της τραγωδίας

Τραγικός ήταν ο επίλογος που γράφτηκε στις έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί από το Σάββατο στα Καλάβρυτα. Δυστυχώς, οι τρεις άνδρες εντοπίστηκαν νεκροί από τα μέλη μίας ομάδας διάσωσης, που έπαιρναν μέρος στην επιχείρηση.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον πρώτο αναρριχητή βρήκε νεκρό ένας ορειβάτης που συμμετείχε στις έρευνες στην περιοχή “Ύδατα Στυγός”, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων. Ήταν θαμμένος στο χιόνι, πολύ κοντά στο σημείο όπου νωρίτερα το ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης είχε εντοπίσει ένα κράνος και ένα μπουφάν. Οι διασώστες έσπευσαν προς το συγκεκριμένο σημείο και λίγο αργότερα, σε πολύ κοντινή απόσταση, εντοπίστηκαν και οι άλλοι δύο αναρριχητές χωρίς τις αισθήσεις τους.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο που εντοπίστηκαν στα Καλάβρυτα

Οι έως τώρα πληροφορίες, αναφέρουν ότι οι άτυχοι αναρριχητές καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα, όπως εκτιμούσε από την πρώτη στιγμή η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στελέχη της ανέφεραν νωρίτερα στο enikos.gr ότι η επιχείρηση πραγματοποιείται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, καθώς, παρότι έχει ήλιο τις περισσότερες ώρες, τα κλιμάκια της ΕΜΑΚ συναντούν διαρκώς χιονοστιβάδες.

Σε σχετική ανάρτηση στα social media, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων επιβεβαιώνει ότι βρέθηκαν νεκροί οι τρεις ορειβάτες και επισημαίνει ότι “οι φόβοι για την χιονοστιβάδα στα ύδατα της Στυγός 2 χλμ. μακριά από τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού δυστυχώς επαληθεύτηκαν”.

Ποιοι ήταν οι άτυχοι αναρριχητές – Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, είχαν ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου με τα πόδια από την περιοχή του χιονοδρομικού με στόχο να προσεγγίζουν την παγωμένη ορθοπλαγιά ύδατα Στύγας από την περιοχή μαυρόλιμνη και στη συνέχεια να αναρριχηθούν στον παγοκαταρράκτη, ολοκληρώνοντας την ημέρα τους πάλι πίσω στο χιονοδρομικό κέντρο.

Το βράδυ του Σαββάτου το προσωπικό του κέντρου εντόπισε το όχημα τους στο parking και επικοινώνησε με τους συγγενείς των αναρριχητών, καθώς και με τις αρμόδιες αρχές για την αναφορά του περιστατικού. Η πρώτη έρευνα που πραγματοποιήθηκε οικειοθελώς από ανθρώπους της ομάδας ασφαλείας του χιονοδρομικού κέντρου αμέσως μετά την πληροφόρηση δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα.

Στο σημείο έσπευσαν στη συνέχεια η ΕΜΑΚ της Πάτρας, 15 μέλη από την Εθνική Ομάδα Διάσωσης Αχαΐας & Αττικής, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας, όπως και Έλληνες οδηγοί βουνού και έμπειροι χιονοδρόμοι ορειβάτες, προκειμένου να βοηθήσουν στην έρευνα των αγνοουμένων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση, και οι τρεις άνδρες ήταν από τους πιο έμπειρους αναρριχητές της χώρας και είχαν βρεθεί επανειλημμένα στη συγκεκριμένη περιοχή για να ολοκληρώσουν την διαδρομή.

Ποιοι ήταν οι τρεις αναρριχητές

Οι τρεις άνδρες, ήταν ηλικίας από 49 έως 55 ετών, κάτοικοι Πάτρας. Πρόκειται για τους Γιάννη Τορέλλι,  Αθανάσιο Σωτηρόπουλο,  Παναγιώτη Τέκο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του korinthostv.gr, ο Παναγιώτης Τέκος ήταν ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κορινθία. Ο Γιάννης Τορέλλι ήταν γνωστός στο ορειβατικό κίνημα της Πάτρας, ενώ και ο Θανάσης Σωτηρόπουλος ήταν μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ