Κακοκαιρία: Πλημμύρισε το Πανεπιστήμιο Πατρών – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πλημμύρες και στο Πανεπιστήμιο Πατρών έφερε η κακοκαιρία που χτύπησε σήμερα το πρωί την ευρύτερη περιοχή προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Πάτρα: «Θα είχα πνιγεί μαζί με το σκυλί μου» – Συγκλονίζει η γυναίκα που απεγκλωβίστηκε από πλημμυρισμένη γέφυρα

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα foititikanea.gr, o όγκος του νερού που συγκεντρώθηκε στις αίθουσες του πανεπιστημιακού ιδρύματος ήταν μεγάλος.

«Αίθουσες, διάδρομοι, εργαστηριακοί χώροι γεμάτοι νερά! Αναρωτιόμαστε γιατί πέρσι όλη την διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιούνταν αντιπλημμυρικά έργα στην σχολή μας! Πέρσι σε μια παρόμοια συνθήκη με πολλή δυνατή βροχή όπου η σχολή μας πλημμύρισε, έφταιγαν τα γεμάτα φύλλα φρεάτια και ξεκίνησαν να κόβουν δέντρα, τώρα τι φταίει; Αγώνα για να βγει το νερό από την σχολή μας και να καθαριστούν οι χώροι δίνουν οι καθαρίστριες και οι καθαριστές. Αυτές και αυτοί που απολύουν, που τα τελευταία 2 χρόνια ζουν συνεχώς από παράταση σε παράταση της εργασίας τους, που δίνουν αγώνα για να μην ιδιωτικοποιηθεί η καθαριότητα, που η παρουσία τους είναι παραπάνω από απαραίτητη κάθε μέρα στις σχολές μας!», αναφέρουν φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών στην ιστοσελίδα.

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Πλημμύρες και διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό – Γυναίκα εγκλωβίστηκε κάτω από γέφυρα

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

@foititikanea Πλημμύρισε το Πανεπιστήμιο Πατρών (02/11/2023) #πανεπιστημιοπατρων #κακοκαιρια #πατρα ♬ original sound – Φοιτητικά Νέα®

Σημειώνεται πως ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας σχολίασε κι από την πλευρά του τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπούρας αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Η κακοκαιρία έδειξε τα δόντια της δημιουργώντας μιά σειρά απο προβλήματα στο , στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο σε αμφιθέτρα, γραφεία και εργαστήρια. Οι εργασίες αποκατάστασης θα συνεχισθούν και τις επόμενες ημέρες. Ευχαριστώ όλους τους εργαζόμενους και το προσωπικό καθαριότητας για τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν. Μιά μεγάλη συγγνώμη για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.
“τί με χρὴ σιγᾶν;
τί δὲ μὴ σιγᾶν;
τί δὲ θρηνῆσαι;”
Θρήνος της Εκάβης / Τρωάδες του Ευριπίδη»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ