Κακοκαιρία: Πλημμύρες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική – Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια – ΦΩΤΟ

Η βόρεια Ελλάδα “χτυπήθηκε” περισσότερο από την κακοκαιρία. Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν χθες οι δρόμοι στη Χαλκιδική μετατράπηκαν σε ποτάμια και ένας 21χρονος κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του στον Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη όταν εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του λόγω χειμάρρου που δημιουργήθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Σύμφωνα με το meteo.gr τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην περιοχή του Θερμαϊκού, όπου οι περισσότεροι από τους 6.700 κεραυνούς έπεσαν στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς και Δράμας.

Εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης στα Ν. Μουδανιά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και για αρκετή ώρα η κυκλοφορία μέσα στην πόλη διεξαγόταν με δυσκολία. Η περιοχή του Κλειστού Γυμναστηρίου έγινε λίμνη, σπίτια και αυλές πλημμύρισαν.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις στα Ν. Μουδανιά και σε περιοχές της Κασσάνδρας για απάντληση υδάτων σε σπίτια και καταστήματα.

Σε περιοχές της Κασσάνδρας έβρεχε ασταμάτητα με αποτέλεσμα αρκετοί δρόμοι να πλημμυρίσουν. Στην παραλία της Φούρκας ο δρόμος μπροστά στο ξενοδοχείο “Ολύμπιον” είναι απροσπέλαστος από τα νερά της βροχής. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των κεραυνών, σημειώθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στο Πόρτο Κουφό, την Τορώνη και την παραλία της Συκιάς.

Κινδύνευσε άτομο από χείμαρρο στον Λαγκαδά στην Θεσσαλονίκη

Στον απεγκλωβισμό ενός 21χρονου από το αυτοκίνητό του προχώρησε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη.

Ο 21χρονος εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του στην περιοχή του Καβαλαρίου λόγω χειμάρρου που δημιουργήθηκαν από τα ορμητικά νερά. Το συμβάν έλαβε χώρα γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ μαζί με τον 21χρονο βρισκόταν άλλος ένας συνομήλικός του, που κατάφερε να βγει μόνος του από το όχημα.

Στο σημείο έσπευσαν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα και η επιχείρηση ολοκληρώθηκε μία ώρα αργότερα.

Χαλάζι στην Λάρισα

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε στην πόλη της Λάρισας και στα περίχωρα και χαλαζόπτωση στην περιοχή του Κιλελέρ.

Πηγή πληροφοριών: halkidikinews.gr, voria.gr, thestival.gr, onlarissa.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ