Κακοκαιρία “Μήδεια”: Γιγαντιαία κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αττική

Του Χρήστου Μαζανίτη

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αναλαμβάνουν πλήρη δράση και μες στη νύχτα αναπτύσσουν επιπλέον δυνάμεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, κυρίως στα Βόρεια Προάστια, που οι κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, σε συνεργασία και συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, έχουν πάει ήδη στον Διόνυσο οι εξής δυνάμεις:

– 40 άτομα σε χωρισμένα σε 10 ομάδες από 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (ΜΑΛ) και 575 Τάγμα Πεζοναυτών, με αλυσοπρίονα και λοιπό εξοπλισμό. Οι συγκεκριμένες ομάδες μπαίνουν μπροστά και κόβουν τα δέντρα κι εν συνεχεία συνεργεία του ΔΕΔΗΕ προχωρούν στην επισκευή του δικτύου.

– Δύο βαριά μηχανήματα – 1 Φορτωτής και ένας 1 Ισοπεδωτής – καθώς και ένα ασθενοφόρο

– Επιπλέον, έχουν μετακινηθεί 2 Φορτωτές, Ερπυστριοφόρο, 2 Φορτηγά και 1 ισοπεδωτής από το Λουτράκι στην Αθήνα. Η μετακίνησή τους έγινε από το απόγευμα διότι προβλέφθηκε ότι ενδεχομένως να χρειαστούν και σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία θα ριχτούν στην μάχη, ανάλογα.

Επιπλέον, με εντολή του Αρχηγού προς τα Επιτελεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, από το πρωί θα βρίσκονται σε ετοιμότητα επιπλέον μονάδες τους για περαιτέρω ανάπτυξη κατόπιν διαταγής. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr έχουν συγκροτηθεί οι εξής επιπλέον ομάδες:

– Από το Πολεμικό Ναυτικό 40 άτομα.

– Από την Πολεμική Αεροπορία: 10 άτομα και ένας φορτωτής

Τα μηχανήματα είναι σε ετοιμότητα για εκχιονισμούς, αποκομιδή δένδρων κλπ​.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ