Κακοκαιρία – Λακωνία: Πλημμύρες, αδιάβατοι δρόμοι και ζημιές στον Δήμο Ευρώτα

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που επικρατεί από το πρωί της Πέμπτης (26/1) στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα στην Λακωνία, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Σύμφωνα με το lakonikos, έχουν σημειωθεί εκτεταμένες πλημμύρες, λόγω της ισχυρής και αδιάκοπης βροχόπτωσης,  ενώ ο Ευρώτας έχει «φουσκώσει» και η στάθμη του έχει ανεβεί σε επικίνδυνα επίπεδα, λίγους πόντους από το ύψος του οδοστρώματος.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία επί της Εθνικής οδού, καθώς η μεταλλική γέφυρα παραμένει αποκλεισμένη, ενώ και άλλα σημεία στο τμήμα μεταξύ Σκάλας – Βλαχιώτη είναι αδιάβατα λόγω μεγάλου όγκου νερού.

Επιπλέον, έχουν εκκενωθεί επιχειρήσεις κατά μήκος του δρόμου Σκάλα-Βλαχιώτη και στην ευρύτερη περιοχή, που στο παρελθόν -όπως το 2016- είχαν καταγραφεί ζοφερές εικόνες με εγκλωβισμό ανθρώπων και κίνδυνο ακόμη και για τη ζωή τους.

Επίσης, στο ύψος της Στεφανιάς, τμήμα του δρόμου έχει αποκλειστεί λόγω κατολίσθησης, όπως γνωστοποίησε  ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλα προβλήματα καταγράφονται και στην περιοχή του Γερακίου, όπου δρόμοι της περιοχής έχουν κλείσει, καθώς έχουν ξεχειλίσει ρέματα και σε αρκετά σημεία είναι δύσκολη ως αδύνατη η κίνηση των οχημάτων.

Δεκάδες είναι οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων σε κατοικίες και επιχειρήσεις που βρέθηκαν στο «μάτι» των καιρικών φαινομένων.

Στη Λακωνία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Για την ένταση των φαινομένων και τα αποτελέσματά τους, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης -έως τις 10:45 το πρωί της Πέμπτης- καταγράφηκαν στον νομό Λακωνίας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ