Κακοκαιρία Φίλιππος: Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας για τα φορτηγά – Με αλυσίδες από το ύψος της Κηφισιάς

Σε εξέλιξη είναι η επέλαση της κακοκαιρίας “Φίλιππος” στη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις πολικές θερμοκρασίες και τις πυκνές χιονοπτώσεις.

Η Τροχαία Αττικής, με ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Το ίδιο μάλιστα ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα που δεν έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες και κινούνται πάνω από την Κηφισιά.

Κακοκαιρία Φίλιππος: Η ανακοίνωση της Τροχαίας

Κατόπιν εισήγησης των παραχωρησιούχων εταιρειών και συνεννόησης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από την 11.00 ώρα της σήμερον 9/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας
  • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.