Κακοκαιρία “Φίλιππος”: Έκλεισε η Εθνική Οδός από τα διόδια Αφιδνών

Η κακοκαιρία “Φίλιππος” επελαύνει. Έκλεισε η Εθνική οδός από τα διόδια των Αφιδνών και στα δύο ρεύματα για όλα τα αυτοκίνητα.

Το χιόνι που πέφτει είναι πυκνό ενώ οι οδηγοί αναγκάζονται από την τροχαία να κατευθυνθούν προς Αθήνα. Ήδη χιονίζει σε πολλές περιοχές των βορείων προαστίων της Αττικής.

 

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για τα σχολεία που θα είναι κλειστά

Κλειστά θα είναι τα σχολεία στον Βόρειο Τομέα καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας “Φίλιππος” που πλήττει τη χώρα.

Η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις συγκεκριμένες περιοχές αποφασίστηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, έπειτα από διαβούλευση με τους Δημάρχους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Πατούλης ύστερα από διαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με την επικείμενη κακοκαιρία και αξιολογώντας όλα τα δεδομένα, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και πανδημίας, προχώρησε στην απόφαση για προληπτικούς λόγους και την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και καθηγητών, της διακοπής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική για αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου στο Βόρειο Τομέα καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο δια ζώσης μαθήματα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:
1.Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής

2.Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στον οποίο θα είναι κλειστά το 3ο Δημοτικό Βούλας, το 3ο Νηπιαγωγείο Βούλας, το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Βούλας.

σχολεία-Κακοκαιρία Φίλιππος

3.Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

4.Στον Δήμο Ηλιούπολης (Κεντρικός Τομέας) θα είναι κλειστά:

Τα Νηπιαγωγεία: 5Ο , 8Ο , 9Ο , 12Ο , 14Ο , 16Ο , 18Ο , 21Ο , 23Ο
Τα Δημοτικά: 3Ο Δ. – 5Ο Δ. – 8Ο Δ. – 12Ο Δ. – 17Ο Δ. – 20Ο Δ.
Τα Γυμνάσια:1Ο Γ. & 2Ο Γ.
Τα Λύκεια:1Ο Λ. & 3Ο Λ.
5. Στον Δήμο Βύρωνα θα είναι κλειστά τα σχολεία στην περιοχή Καρέας:

4ο Δημοτικό
9ο Δημοτικό
Γυμνάσιο και Λύκειο Καρέας

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:
Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα (εκτός των Δήμων Ηλιούπολης και Βύρωνα των οποίων τα κλειστά σχολεία αναφέρονται παραπάνω)
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
Στον Δυτικό τομέα Αθηνών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ