Κακοκαιρία “Ελπίς”: Για πέμπτη μέρα πολλές γειτονιές μέσα στα χιόνια – ΦΩΤΟ αναγνωστών

Πολύ δύσκολη παραμένει για πέμπτη ημέρα η κατάσταση σε αρκετές περιοχές της Αττικής, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας “Ελπίς”.

Τα στενά -κυρίως στα βόρεια και ανατολικά προάστια – εξακολουθούν να είναι απροσπέλαστα λόγω του πυκνού χιονιού, ενώ οι δρόμοι έχουν γίνει παγοδρόμια και κρύβουν παγίδες. Οι πολίτες προσπαθούν με κλαδιά και φτυάρια να σπάσουν τον παγετό που έχει δημιουργηθεί και να καθαρίσουν το οδόστρωμα, καθώς δεν έχουν ακόμα περάσει εκχιονιστικά.

Τη «μάχη» των μικρότερων δρόμων δίνουν τα συνεργεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Οι κεντρικές αρτηρίες είναι ανοιχτές, ωστόσο υπάρχει ακόμα πρόβλημα σε γειτονιές, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνει και η πτώση κλαδιών από δέντρα.

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, τα συνεργεία του δήμου επιχειρούν για τον εκχιονισμό και των μικρότερων πλέον δρόμων, αφού έχει αποπερατωθεί ο εκχιονισμός των κεντρικών δρόμων, αλλά και εκείνων που διέρχονται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», αναφέρει ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς και προσθέτει: «Έχουμε καλύψει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της πόλης και συνεχίζουμε να επιχειρούμε με δεκατρία μηχανήματα».

Στο Χαλάνδρι κάτοικοι καταγγέλλουν πως αν και οι κεντρικοί δρόμοι έχουν ανοίξει, τα γύρω στενά έχουν ακόμα πολύ χιόνι, με αποτέλεσμα  να είναι αδύνατη η διέλευση των οχημάτων. Αναγνώστης έστειλε το παρακάτω βίντεο από παράλληλο της οδού Παπανικολή, του κεντρικού δρόμου του Χαλανδρίου.

Την ίδια ώρα παραμένει το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης σε κάποιες περιοχές του Δήμου Χαλανδρίου και υπάρχουν ακόμα πολλά νοικοκυριά σε τουλάχιστον έξι γειτονιές, που βρίσκονται χωρίς ρεύμα από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος ανέφερε, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι έλαβε ο ίδιος προσωπικά διαβεβαιώσεις από τη ΔΕΔΔΗΕ, πως οι βλάβες θα είχαν αποκατασταθεί σε όλη την πόλη μέχρι χθες (27/1) το απόγευμα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Έτσι, η δημοτική Αρχή αποφάσισε να παρέμβει, μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες και όπως ανακοίνωσε, ήρθε σε συνεννόηση με ξενοδοχεία της πόλης και εξασφάλισε έναν αριθμό δωματίων, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν από απόψε οι δημότες εκείνοι που παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Η προτεραιότητα θα δοθεί σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, σε εγκύους, σε οικογένειες με μικρά παιδιά και σε ηλικιωμένους.

Ανάλογη είναι η εικόνα που επικρατεί και στον Γέρακα. “Η κατάσταση του δρόμου σήμερα το πρωί. Ο δήμος ανύπαρκτος” αναφέρει αναγνώστης του enikos.gr. Δείτε φωτογραφίες από την οδό Ηρακλείου,

Γέρακας κακοκαιρία

Δεν είναι όμως μόνο τα βόρεια προάστια. Κάτοικος της Ηλιούπολης αναφέρει στο enikos.gr, ότι παρότι ακόμα δεν έχουν καθαριστεί οι δρόμοι στην περιοχή, τους ζητούν να πάρουν τα οχήματά τους για να γίνει λαϊκή το Σάββατο. “Δηλαδή να καθαρίσουμε τον πάγο και να βρούμε να παρκάρουμε σε άλλους δρόμους με πάγο και παρατημένα αυτοκίνητα” τονίζει.

Δείτε τις φωτογραφίες που έστειλε

Ηλιούπολη κακοκαιρία

Άλιμος: Με φορτηγά απομακρύνει το χιόνι από τους δρόμους ο Δήμος

Επί ποδός και τα συνεργεία του Δήμου Αλίμου, καθώς σε πολλούς στενούς δρόμους υπάρχουν ακόμη κάποια προβλήματα. Η ποσότητα του χιονιού που έχει συσσωρευτεί είναι τέτοια, που όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, έχουν κινητοποιηθεί πλέον και φορτηγά, για να το φορτώσουν και να μπορέσουν να το απομακρύνουν.

Ιδιαίτερη προσπάθεια γίνεται και με τον εκχιονισμό στα πεζοδρόμια, παρόλο που ο καθαρισμός τους αποτελεί ευθύνη των δημοτών.

«Στην κίνηση αυτή προχωράμε, καθόσον θέλουμε να προστατεύσουμε τους πεζούς από ταλαιπωρία και ατυχήματα. Εξάλλου, πολύ συχνά πλένουμε, σκουπίζουμε και καθαρίζουμε τα πεζοδρόμια της πόλης μας με τα συνεργεία του Δήμου, παρόλο που αυτό δεν περιλαμβάνεται στα καθήκοντα του δήμου, ούτε το κάνουν -και σωστά- οι περισσότεροι δήμοι», αναφέρει ο κ. Κονδύλης, ο οποίος με ανάρτησή του στα social media, ευχαρίστησε τους ανθρώπους που εργάζονται στα συνεργεία μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και παρακάλεσε τους κατοίκους να συμβάλλουν στη συλλογική προσπάθεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ