Κακοκαιρία «Ελπίς»: Χάος και μποτιλιάρισμα στους δρόμους – Πού παρουσιάζονται προβλήματα

Προβλήματα και μεγάλη ταλαιπωρία σε πολλούς δρόμους της Αττικής αλλά και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας έχει φέρει η κακοκαιρία «Ελπίς».

Οι πολίτες αναζητούν ταξί προκειμένου να φτάσουν στο μετρό, ενώ όσοι έχουν ΙΧ παραμένουν ακινητοποιημένοι επί ώρες και αδυνατούν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Πριν από λίγο έκλεισε η Λεωφόρος Κατεχάκη προς Καρέα και στα δυο ρεύματα από την πλατεία της 28ης Οκτωβρίου.

Νωρίτερα είχε κλείσει και στη συμβολή της με την Μεσογείων. Αδιάβατη είναι και η οδός Κλεισθένους στον Γέρακα.

Ακινητοποιημένα είναι τα οχήματα στην άνοδο της Λεωφόρου Πεντέλης στα Βριλήσσια. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τους οδηγούς.

Σε Κηφισίας, Μεσογείων, Αττική Οδό και Αθηνών Λαμίας οι οδηγοί πρέπει να οπλιστούν με τεράστια υπομονή, καθώς σε πολύ μεγάλα κομμάτια τους τα αυτοκίνητα πηγαίνουν σημειωτόν.

Η Αττική Οδός σε “έμφραγμα” – Εγκλωβισμένοι για ώρες οι οδηγοί

Η Αττική Οδός είναι απροσπέλαστη με τους οδηγούς να είναι εγκλωβισμένοι για ώρες στην κίνηση.

Στα μηνύματα που φτάνουν στο enikos.gr, αναγνώστες που βρίσκονται στην Αττική Οδό κάνουν έκκληση για βοήθεια καθώς κάποιοι βρίσκονται “κολλημένοι” εδώ και τέσσερις ώρες.

Η Αττική Οδός έκανε γνωστό πριν από λίγη ώρα ότι έκλεισε η Περιφερειακή Υμηττού στο ρεύμα προς Κατεχάκη. Η πυροσβεστική ζητά να κλείσουν όλες οι είσοδοι, καθώς σημειώνονται πολλά προβλήματα και μεγάλες καθυστερήσεις.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Μεγάλη ταλαιπωρία στη Λ. Μαραθώνος λόγω των ακινητοποιημένων λεωφορείων

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία για τους οδηγούς που κινούνται στη Λεωφόρο Μαραθώνος, καθώς έχουν «ακινητοποιηθεί» λεωφορεία ένα χιλιόμετρο πριν από το αμαξοστάσιο στην Ανθούσα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr, τα αυτοκίνητα κινούνται σε μία μόνο λωρίδα λόγω των… εγκλωβισμένων λεωφορείων, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνει και η χιονόπτωση, που… επιβάλλει χαμηλές ταχύτητες.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε νωρίτερα οδηγός λεωφορείου στον RealFm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου, πρόκειται για λεωφορεία των ΚΤΕΛ που εκτελούν το δρομολόγιο Νομισματοκοπείο – Ανθούσα.

Κακοκαιρία Ελπίς - Ανθούσα

Κακοκαιρία Ελπίς - Ανθούσα

Εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης κατέβασαν τον κόσμο και ξεκίνησαν για να επιστρέψουν στο αμαξοστάσιο.

Όπως είπε ο οδηγός, ένα φορτηγό σήκωσε την ανατροπή, έκοψε το καλώδιο της ΔΕΗ και το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να μετακινηθούν από το σημείο όπου βρίσκονται τα λεωφορεία.

Μόνο με αλυσίδες η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Χιλιάδες οδηγοί είναι μποτιλιαρισμένοι καθώς η χιονόπτωση έχει προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία και οι οδηγοί κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι κλείνει η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας από τα διόδια της Τραγάνας προς την Αθήνα λόγω της κακοκαιρίας “Έλπίς”.

Όπως αναφέρεται σε σχετική  ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στα τμήματα:

-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 56,728η χ/θ έως την 67,655η χ/θ.

-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 67,655η χ/θ έως την 121,250η χ/θ.

Επίσης, με την ίδια απόφαση απαγορεύεται η κυκλοφορία στα τμήματα:

-Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου- Χαλκίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ έως την 1,500η χ/θ.

-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας- Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30η χ/θ έως την 45η χ/θ.

Έτσι από τα διόδια της Τραγάνας προς την Αθήνα απαγορεύεται η κίνηση σε φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους, ενώ αντίθετα μπορούν να κυκλοφορούν τα ΙΧ.

Η απαγόρευση ισχύει και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με συνέπεια να μην εξυπηρετείται ούτε η εσωτερική συγκοινωνία, ενώ την ίδια στιγμή εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα στο εθνικό δίκτυο σε διάφορα σημεία από τα διόδια της Τραγάνας και προς την Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τον νομό Εύβοιας η χιονόπτωση συνεχίζεται με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση, η κυκλοφορία εσωτερικά στο νομό είναι περιορισμένη και οι εκκλήσεις που γίνονται από τους δημάρχους και την περιφέρεια είναι να μην κυκλοφορούν οι πολίτες λόγω του ύψους του χιονιού που ιδιαίτερα στα όλα τα σημεία ξεπερνά 80cm.

Είναι χαρακτηριστικό πως αυτή τη στιγμή το κύμα της κακοκαιρίας κινείται και προς την πλευρά της Βοιωτίας και έχει σημάνει συναγερμό στους δήμους του νομού, που με εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους ρίχνοντας και αλάτι.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ