Κακοκαιρία Elias: «Τα νερά του Σπερχειού ανεβαίνουν επικίνδυνα» – Τι λέει στο enikos.gr o Δήμαρχος Λαμίας

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Αρχές στην Φθιώτιδα για την υπερχείλιση του Σπερχειού, καθώς στην περιοχή συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος νερού έπειτα από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias. «Είμαστε σε επιφυλακή», δηλώνει στο enikos.gr ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη 

«Τα νερά του Σπερχειού ανεβαίνουν επικίνδυνα», μας είπε ο κ. Καραΐσκος περιγράφοντας τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που πλήττουν αυτή την ώρα την περιοχή.

«Το νερό σε πολλά σημεία έχει συγκεντρωθεί σε μεγάλες ποσότητες, ωστόσο, η κατάσταση δεν απειλεί άμεσα κατοικημένες περιοχές προς στιγμήν», συμπληρώνει.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο οι αρχές παραμένουν σε ετοιμότητα, καθώς δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να ενταθούν τις επόμενες ώρες. «Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει είμαστε συνεχώς σε επιφυλακή», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Θύμιος Καραΐσκος.

Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος Λαμιέων εξέφρασε την ανησυχία του για το χωριό Κόμμα, το οποίο όπως ανέφερε ο ίδιος κινδυνεύει άμεσα από την υπερχείλιση του ποταμού.

«Το χωριό Κόμμα είναι ένα χωριό το οποίο δοκιμάζεται συχνά από τα πλημμυρικά φαινόμενα και η υπερχείλιση του Σπερχείου θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους κατοίκους.

Πρόκειται για ένα χωριό που βρίσκεται σε σημείο χαμηλότερο από τον ποταμό και όταν υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα. Πάντως, υπάρχει σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση που τα φαινόμενα κριθούν επικίνδυνα», καταλήγει ο κ. Καραΐσκος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ