Κακοκαιρία «Denise»: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» τι επόμενες ώρες – Δείτε live την πορεία της

Η κακοκαιρία «Denise» που σαρώνει τη χώρα φέρνει ισχυρά φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με αύξοντα αριθμό 24 που εκδόθηκε τη Δευτέρα (21/11/2022) από την ΕΜΥ και ανανεώνεται ανά δώδεκα ώρες επικαιροποιείται. Σύμφωνα με τα νέα προγνωστικά στοιχεία δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (23-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα (κυρίως περιοχή Ρόδου – Καστελλόριζου) και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Meteo: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Denise

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Τετάρτης βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα στο Αιγαίο και στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά και ενδεχομένως θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει και για τα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο έως το μεσημέρι. Το επίπεδο επικινδυνότητας του επεισοδίου βροχόπτωσης για την Τετάρτη παραμένει ίσο με 3, σε συμφωνία με την αρχική εκτίμηση.

Οι νότιοι και νοτιοδυτικοί άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση και δεν θα ξεπερνούν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι δυτικοί άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 και από το απόγευμα τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στις νησιωτικές και στις νοτιοανατολικές ηπειρωτικές περιοχές.

Στον παρακάτω χάρτη απεικονίζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται την Τετάρτη 23/11 και σημειώνονται οι περιοχές των ισχυρότερων φαινομένων κατά το υπόλοιπο της ημέρας.

Κακοκαιρία Denise: Δείτε Live την πορεία της

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ