Κακοκαιρία Daniel: Βυθισμένη στις λάσπες και η Μαραθέα στην Καρδίτσα – Έκκληση για 15 εγκλωβισμένους – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Θαμμένα στις λάσπες είναι ολόκληρα χωριά στην Καρδίτσα, την οποία σάρωσε η κακοκαιρία Daniel. Μετά τις εφιαλτικές εικόνες στο χωριό Μεταμόρφωση, οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές και στον οικισμό Μαραθέα, στον Παλαμά.

Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες, καθώς η στάθμη του νερού από τις έντονες βροχοπτώσεις έχει φτάσει στις σκεπές των σπιτιών, που έχουν βυθιστεί στα λασπόνερα. Το χωριό έχει μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη.

«Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πνιγμούς» τόνισε νωρίτερα σήμερα ο δήμαρχος του Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου. «Σήμερα ο δήμος Παλαμά πέθανε, ο δήμος Παλαμά είναι αβοήθητος. Το ύψος του νερού φτάνει τουλάχιστον το 1,5 μέτρο. Οι πολίτες είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια, θα έχουμε πνιγμούς. Έχω κάνει κλήσεις παντού, δυστυχώς, κανένας δεν έρχεται», σημείωσε, ο δήμαρχος Παλαμά.

Δείτε βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook μία γυναίκα που κατάγεται από την Μαραθέα:

Μία άλλη χρήστης, καταγγέλλει πως η Μαραθέα «είναι ξεχασμένη από τους πάντες». Σύμφωνα με την μαρτυρία της, 15 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στον πρώτο όροφο κενής κατοικίας, όπου μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ για να σωθούν από τις πλημμύρες. Οι 10 απ’ αυτούς είναι ηλικιωμένοι, με σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν έχουν ούτε ψωμί να φάνε.

Η γυναίκα απηύθυνε έκκληση για βοήθεια, μέσω των social media. «Αν το νερό φτάσει επάνω, που θα φτάσει γρήγορα, πού να πάω όλους αυτούς τους ανήμπορους ανθρώπους;», γράφει.

«SOS SOS SOS
Προς οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει
Γιατί η Μαραθέα είναι ξεχασμένη από τους πάντες;
Είμαστε εγκλωβισμένοι δεκαπέντε άτομα εκ των οποίων τα δέκα είναι άτομα ηλικιωμένα με αννοια ή χειρουργημένα ή με κινητικά προβλήματα….
Θέλαμε να βοηθήσουμε την κατάσταση χθες το βράδυ και τους συγκεντρώσαμε στον πρώτο όροφο κενής κατοικίας που είχαμε τα κλειδιά.
Από το πρωί ζητάμε απεγνωσμένα τη μετακίνησή τους σε ένα ασφαλές μέρος, όμως ανταπόκριση δε βρίσκουμε…
Οι ηλικιωμένοι είναι από χθες το βράδυ χωρίς μια μπουκιά ψωμί , χωρίς να έχουν πού να ξεκουραστούν λίγο , άυπνοι και ταλαιπωρημένοι…
Ταυτόχρονα τα νερά προχωράνε με γρήγορο ρυθμό προς τον όροφο και μαζί με τα νερά και φίδια…
Οποια πόρτα κι αν χτυπήσαμε ανταπόκριση δε βρήκαμε….
Για το λόγο αυτό απευθύνω έκκληση για άμεση βοήθεια μέσω του Facebook ..
Αν το νερό φτάσει επάνω ,που θα φτάσει γρήγορα, πού να πάω όλους αυτούς τους ανήμπορους ανθρώπους;
Στα κεραμίδια με τα πι και τα μπαστουνακια τους;», αναφέρει συγκεκριμένα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ