Αποχωρεί η Blue Star Ferries από τη γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο

Αποχωρεί από τη γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο η Blue Star Ferries μετά τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη, ο οποίος πνίγηκε στο λιμάνι του Πειραιά όταν τον έσπρωξε από τον καταπέλτη ο ύπαρχος του Blue Horizon. 

Blue Horizon: Παραιτήθηκε ο CEO της Attica Group

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας cretapost.gr, στο εξής στο πλαίσιο της κοινοπραξίας με την ΑΝΕΚ, τα πλοία της Blue Star δε θα πραγματοποιούν δρομολόγια από και προς το λιμάνι του Ηρακλείου, όπου θα δρομολογηθεί πλοίο της ΑΝΕΚ.

Σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση των συνθηκών και τις ευθύνες του Λιμενικού για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη στον Πειραιά αναμένονται καρατομήσεις ενώ ήδη έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθούν πιθανές παραλείψεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Blue Horizon – Νέα μαρτυρία για τον θάνατο του 36χρονου: Τον έσπρωχνε με τα δύο του τα χέρια και φώναζε «όξω»

«Δεν μπορώ να ξεπεράσω αυτό που είδα»

Ο κ. Βασίλης Μικρόπουλος και η σύζυγος του Μαρία, κάτοικοι Ρεθύμνου, που επέβαιναν στο πλοίο Elyros και περίμεναν να ταξιδέψουν για να επιστρέψουν στην Κρήτη, επικοινώνησαν τηλεφωνικά στις 10 περίπου το βράδυ της Τρίτης με τα «Ρεθεμνιώτικα Νέα» για να καταγγείλουν την εγκληματική ενέργεια του πληρώματος του Blue Horizon, όπως την είδαν με τα μάτια τους να συμβαίνει καθώς το δικό τους πλοίο ήταν ακριβώς δίπλα.

«Ένα παιδί, ένα παλικάρι πέταξαν στην θάλασσα από το άλλο πλοίο και πνίγηκε, είναι νεκρό. Το βλέπουμε, να επιπλέει και η θάλασσα το φέρνει πιο κοντά στο πλοίο που είμαστε εμείς. Το σκότωσαν, είδαμε τόσοι επιβάτες τι έγινε. Έτρεχε να μπει στο πλοίο και όταν ανέβηκε ένας από το πλήρωμα ακούσαμε να του φωνάζει «όξω-όξω» και τον έσπρωχνε, τον ξαναέσπρωχνε μέχρι που το παιδί έπεσε στην θάλασσα. Έχω πάθει σοκ, έχω τρελαθεί με αυτά που είδα. Πρέπει να μαθευτεί η αλήθεια τι έγινε και να μην κουκουλωθεί. Τόσοι μάρτυρες είδαμε και ακούσαμε τι έγινε. Είδαμε και το πλοίο που αμέσως έκανε απόπλου σα να μην συνέβη τίποτα. Εγώ δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να σιωπήσω, να μην πω την αλήθεια. Είναι ηθική υποχρέωση μου» ανέφεραν στο τηλέφωνο ο κ. Βασίλης και η κ. Μαρία, πολύ πριν δοθεί στη δημοσιότητα το συγκλονιστικό βίντεο από τον καταπέλτη του πλοίου.

Blue Horizon – Λύτρας: Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν ισχυριστούν ότι ο Αντώνης γλίστρησε – Τα λάθη και οι παραλείψεις

Το ζευγάρι παραμένει σοκαρισμένο καθώς δεν μπορούν να διαγράψουν από το μυαλό τους τα όσα είδαν το βράδυ της Τρίτης. «Δεν φεύγει από το μυαλό μου αυτό που είδα. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Το φάγανε το παλικάρι» είπε στην ιστοσελίδα creta24.gr ο κ. Βασίλης.

Η σύζυγος του λέει ότι δεν υπήρχαν τα βίντεο των επιβατών η αλήθεια δεν θα είχε γίνει γνωστή. «Αν δεν είμαστε τόσοι μάρτυρες κι εάν δεν είχαν τραβηχθεί τα βίντεο από τους επιβάτες και του δικού μας πλοίου και του άλλου, η αλήθεια δεν θα μαθευόταν. Κρίμα, κρίμα για το παιδί που χάθηκε τόσο άδικα επειδή κάποιοι άλλοι, που οφείλουν να προστατεύουν τους επιβάτες αλλά και να σώζουν οποιοδήποτε άτομο εντοπίσουν στη θάλασσα, αποφάσισαν για τη ζωή του».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ