Κακοκαιρία Daniel: Πόρτα-πόρτα οι έρευνες σε οικισμούς της Καρδίτσας – Σε ποιες περιοχές υπάρχει δυσκολία προσέγγισης

Πόρτα-πόρτα συνεχίζονται οι έρευνες των διασωστών σε περιοχές της Καρδίτσας που έχουν πληγεί σφοδρά από την κακοκαιρία Daniel. Αυτές οι έρευνες σε περιοχές όπως, Παλαμάς, Μαραθέα, Κόρδα, Κοσκινάς, Καλογριανά, Πεδινό, Μεγάλα Καλύβια, αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα, όπως ανέφερε σήμερα ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός στην έκτακτη ενημέρωση για την κατάσταση με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Οι διασώστες αντιμετωπίζουν δυσκολίες προσέγγισης σε Βλοχό, Φαρκαδόνα, Μεταμόρφωση, Πηνειάδα, Ομορφοχώρι, Αμφιθέα και Πλατύκαμπο, διευκρίνισε ο κ. Αρτοποιός.

Σε κάποιες περιπτώσεις για προληπτικούς λόγους μεταφέρονται κάτοικοι έπειτα από αίτημά τους, ενώ σε όσους δεν επιθυμούν την μεταφορά τους από τις πλημμυρισμένες περιοχές η Πυροσβεστική παρέχει είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, νερό και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Σε επιφυλακή σε περιοχές της Λάρισας

Παράλληλα, οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε επιφυλακή στις περιοχές Ομόλιο, Κουλούρα, Μεσάγγαλα, Αλεξανδρινή και Στόμιο στη Λάρισα και παρακολουθούν τυχόν εξέλιξη των πλημμυρικών φαινόμενων, μετά και την υπερχείλιση του Πηνειού.

Από τις 5 Σεπτεμβρίου, όπως ενημέρωσε ο κ. Αρτοποιός, όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν κληθεί να επέμβουν πανελλαδικά σε 10.653 συμβάντα, ενώ έχουν προβεί στην διάσωση 4.527 πολιτών. Από εναέρια μέσα έχουν διασωθεί μέχρι τώρα συνολικά 780 άτομα.

Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, «τα επιχειρησιακά δεδομένα ανά  Περιφερειακή Ενότητα είναι τα εξής:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας οι έχουμε επέμβει σε 2.472 συμβάντα

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σε 2.704 κλήσεις  και 1.317 διασώσεις

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας σε 1.800 συμβάντα και 891 διασώσεις

Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σε 1.225 συμβάντα και 665 διασώσεις.

Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν αδιάλειπτα το έργο τους».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ