Κακοκαιρία Daniel: Ώρες αγωνίας στην Λάρισα – Μπήκαν στην πόλη τα νερά από τον Πηνειό

Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι στη Λάρισα, καθώς ο Πηνειός «μπήκε» σε συνοικίες που βρίσκονται στα προάστια της πόλης. Η στάθμη του Πηνειού βρίσκεται σε οριακό σημείο, μετά την φονική κακοκαιρία Daniel, και ήδη σε ένα σημείο έχει σπάσει το ανάχωμα, με αποτέλεσμα το νερό να πλημμυρίζει γειτονιές στα προάστια της Λάρισας.

Ήδη έχει δοθεί εντολή για εκκένωση συνοικιών. Το απόγευμα της Παρασκευής, οι κάτοικοι της συνοικίας του Ιπποκράτη κλήθηκαν να απομακρυνθούν από το σημείο με κατεύθυνση το Αλκαζάρ και το κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onlarissa.gr, την περιοχή επιχειρούν συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ωστόσο για λόγους ασφαλείας οι κάτοικοι θα πρέπει να απομακρυνθούν προληπτικά από τα σπίτια τους. Όσοι επιθυμούν να φιλοξενηθούν μπορούν να προσεγγίσουν τη δομή στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης Λάρισας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (8/9) είχε ηχήσει το 112 για τη συνοικία του Αγίου Θωμά λόγω πλημμυρικών φαινομένων και για τις περιοχές Βρυότοπος και Αμεπλώνας λόγω σπασίματος αναχώματος του Πηνειού.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, το νερό πλέον έχει μπει στις πυλωτές πολυκατοικιών στον Άγιο Θωμά, στην δυτική είσοδο της πόλης.

Πλημμύρες παρατηρούνται τόσο στον Άγιο Θωμά, όσο και στην Φιλιππούπολη, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος μετέδωσε και εικόνες από drone με τα όσα συμβαίνουν αυτή την ώρα στη Λάρισα.

Οι κάτοικοι της Λάρισας αγωνιούν για τις περιουσίες τους, καθώς ο Πηνειός «φουσκώνει» και «κατεβάζει» νερά από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Δείτε εικόνες της ιστοσελίδας onlarissa από την συνοικία του Ιπποκράτη:

Η κατάσταση είναι δραματική και επικίνδυνη στην Γιάννουλη, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την Λάρισα.

Τα ορμητικά νερά του Πηνειού έχουν μπει στην Γιάννουλη, παρασύροντας ακόμη και κολώνες. Άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, ενώ κάτοικοι ανέβηκαν από τα ισόγεια στους πάνω ορόφους.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, κινδυνεύει να καταρρεύσει και η γέφυρα της Γιάννουλης, κάτι που αν συμβεί θα αποκοπεί τελείως η οδική πρόσβαση στον οικισμό. Άνδρες της ΕΜΑΚ έχουν φουσκώσει βάρκες για να μεταφέρουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ