Κακοκαιρία Daniel: Μεγάλες καταστροφές σε ξενοδοχεία και δρόμους στην Εύβοια – Χωρίς ρεύμα και νερό η Βλαχιά

Η κακοκαιρία «Daniel» σφυροκοπά την Εύβοια. Στο βόρειο και νότιο κομμάτι του νησιού συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με τα μηχανήματα Περιφέρειας και Δήμων βρίσκονται επί ποδός  για να βοηθήσουν τους πολίτες.

Κακοκαιρία Daniel: Κραυγή αγωνίας από εγκλωβισμένη στα Φάρσαλα – «Δεν έχουμε καμία βοήθεια»

Οι εκκλήσεις είναι πολλές από διάφορα χωριά, όπου οι κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι κυρίως λόγω των δρόμων που κλείνουν και δέντρων που πέφτουν, ενώ την ίδια στιγμή οι κίνδυνοι από τους χειμάρρους που φουσκώνουν γίνονται όλο και μεγαλύτεροι.

Κακοκαιρία στην Εύβοια

Κακοκαιρία Daniel – Λάρισα: Αγνοείται βοσκός στην περιοχή της Νέας Λεύκης

Ο δρόμος από το Πήλι προς τη Βλαχιά έχει κλείσει, καθώς έχουν πέσει κολώνες της ΔΕΗ και δέντρα μέσα στον δρόμο, ενώ έχει καταστραφεί και το οδόστρωμα σε πολλά σημεία, με αποτέλεσμα να μην έχουν δυνατότητα πρόσβασης τα πυροσβεστικά οχήματα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα eviathema.gr.

Την ίδια στιγμή από την Βλαχιά γίνονται εκκλήσεις για ηλικιωμένους που πρέπει να μετακινηθούν. Ήδη κινούνται μηχανήματα της Περιφέρειας, για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Κακοκαιρία Daniel: 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στο Δήμο Δομοκού Φθιώτιδας – Απεγκλωβισμοί πολιτών

Κακοκαιρία στην Εύβοια

Σπίτι – σπίτι πραγματοποιούνται έρευνες στην περιοχή ανάμεσα στο Προκόπι και το Πήλι, καθώς οι πυροσβέστες προσπαθούν να εντοπίσουν τις οικογένειες που μένουν σε αγροικίες. Ολόκληρη η περιοχή έχει υποστεί ζημιές, όπως, επίσης, ολόκληρο το ανατολικό μέτωπο μέχρι την Αγία ‘Αννα.

Xωρίς ρεύμα και νερό η Βλαχιά – Κόπηκε ο δρόμος για Σαρακήνικο

Στο χωριό Βλαχιά δεν υπάρχει ρεύμα και νερό τις τελευταίες ώρες. Παράλληλα, έχει κοπεί από την κακοκαιρία ο δρόμος που οδηγεί στο Σαρακήνικο.

Σε άλλες περιπτώσεις, ωστόσο, αυτοδιοίκηση και πολιτική προστασία ανοίγουν από μόνοι τους δρόμους.

Κακοκαιρία στην Εύβοια

Στόχος είναι η προστασία των πολιτών, ειδικά σε περιοχές στην Εύβοια  όπου η κακοκαιρία προκάλεσε τεράστια προβλήματα.

Στον Πύργο και τους Ωρεούς του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, οι καταστροφές είναι μεγάλες και συνεργεία του Δήμου και της περιφέρειας «ανοίγουν δρόμους για να μην πνιγεί ο κόσμος», είπε κάτοικος του χωριού στο evima.gr.

Μεγάλες καταστροφές σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις του Αλμυροπόταμου

Στον  Αλμυροπόταμο, εκτός από τα σπίτια, οι ξενοδοχειακές μονάδες, οι ταβέρνες και τα μαγαζιά που βρίσκονται μπροστά στην θάλασσα υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα καθώς οι τεράστιοι όγκοι βροχής σε συνδυασμό με τα νερά της θάλασσας που φούσκωσαν είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστιοι χείμαρροι που κάλυψαν τα πάντα.

Το νερό μπροστά από τις παραθαλάσσιες ταβέρνες, σύμφωνα με μαρτυρίες, ξεπέρναγε τα πέντε μέτρα ενώ πολλά beach bar διαλύθηκαν μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Στιγμές αγωνίας και πανικού επικράτησαν μάλιστα σε ξενοδοχειακές μονάδες όπου κόσμος εγκλωβίστηκε με τους ξενοδόχους να «δίνουν μάχη» για να κρατήσουν τους πελάτες τους ασφαλείς και προστατευμένους από την μανία του καιρού που ήταν, δίχως υπερβολή, ικανή να γκρεμίσει έως και σπίτια.

Όπως τονίζουν τουρίστες που βρίσκονταν στον Αλμυροπόταμο η κατάσταση που βίωσαν ήταν το λιγότερο τραγική με οικογένειες που διέμεναν σε ισόγεια να παλεύουν να γλιτώσουν από το ορμητικά νερά και να βρεθούν όσο πιο ψηλά σε όροφο γίνεται.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση από τις εικόνες που αντίκρισαν καθώς μια από τις ωραιότερες παραθαλάσσιες περιοχές του Νόμου μετατράπηκε σε έναν απέραντο λασπότοπο.

Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας: «Προσπαθούμε να περιορίσουμε τα προβλήματα με παρεμβάσεις σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο»

Με τα βλέμματα στραμμένα στον ουρανό είναι οι κάτοικοι και οι αρχές στην βόρεια Εύβοια, καθώς όλο και περισσότερο εντείνονται τα προβλήματα σε συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες, εκτός από τον αποκλεισμό τους και την έλλειψη προσβάσεων, είναι χωρίς ηλεκτροδότηση.

«Προσπαθούμε να περιορίσουμε τα προβλήματα με παρεμβάσεις σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, τα προβλήματα εντοπίζονται σε αρκετά σημεία του Δήμου Λίμνης Μαντουδίου Αγίας ‘Αννας με κορυφαία τον αποκλεισμό κατοίκων στο χωριό Βλαχιά και στην ευρύτερη περιοχή: δέντρα έχουν πέσει μαζί με κολώνες της ΔΕΗ και υπάρχουν απλωμένα καλώδια. Μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων, μαζί με πυροσβέστες, συνεχίζουν από το πρωί «χειρουργικές» επεμβάσεις αναζητώντας οικογένειες ή ηλικιωμένους, ακόμα και σε αγροικίες, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε ασφαλείς τοποθεσίες.

Παρόμοιες παρεμβάσεις γίνονται στην περιοχή της Πήλι, του Νέου Πύργου αλλά και στο Μετόχι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους:

– στην 137η χ/θ της Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού (σημείο που βρίσκεται ανάμεσα στον Αγιόκαμπο και τον ‘Αγιο – Αιδηψού) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας αυτής,

– στην 3η χ/θ της Επ.Ο. Αχλαδιού – Κοτσυκιάς του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας ‘Αννας (Νομός Ευβοίας),

– στην Επ.Ο. Δρυμώνα – Κερασιάς, στο ύψος των καταρρακτών του Δρυμώνα,

– στην 1η χ/θ της Επ. Οδού Σηπιάδας – Καλαμούδι (περιοχή Ρετσινόλακκος) και

– στην παραλιακή οδό από το ύψος του κόμβου Νησιώτισσας (είσοδος για Ν. Πύργο) έως και τη διασταύρωση με την επαρχιακή οδό Ν. Πύργου – Ωρεών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ