Κακοκαιρία Daniel: Κραυγή αγωνίας από εγκλωβισμένη στα Φάρσαλα – «Δεν έχουμε καμία βοήθεια»

Η κακοκαιρία Daniel σαρώνει και τα Φάρσαλα, με την περιοχή να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Στους κατοίκους της περιοχής εστάλη μήνυμα του 112 ειδοποιώντας τους ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία στις περιοχές τους λόγω της κακοκαιρίας.

Σε απόγνωση βρίσκεται μια κάτοικος των Φαρσάλων που διαμένει στις Γ’ εργατικές κατοικίες. Τα πάντα στην γειτονιά της έχουν καλυφθεί από τεράστιους όγκους νερού.

«Αυτό επικρατεί μόνο στη γειτονιά μου, σε όλη την υπόλοιπη πόλη είναι εφικτή η κυκλοφορία, με προσοχή φυσικά. Εμείς είμαστε εγκλωβισμένοι από χθες το βράδυ χωρίς καμία βοήθεια από δήμο και πολιτική προστασία, είναι η τρίτη φορά που πλημμυρίζουμε, μια το 2016, μια με τον Ιανό και μια τώρα. Πρέπει να γίνει άντληση υδάτων, δεν έχουμε ρεύμα, δεν έχουμε σήμα στα κινητά, δεν μπορούμε να μαγειρέψουμε, δεν μπορούμε να βγούμε να ψωνίσουμε είδη πρώτης ανάγκης, ούτε και κάποιος δικός μας μπορεί να μας προσφέρει βοήθεια. Ο δήμαρχος με τον Ιανό έφερε ιδιώτες να αντλήσουν νερά, ας το κάνει και τώρα. Εμείς και κάνα δύο άλλες γειτονιές είμαστε εγκλωβισμένοι, τα υπόλοιπα Φάρσαλα κινούνται κανονικά. Η βροχή δυναμώνει και η κατάσταση θα χειροτερέψει. Έχουμε ηλικιωμένους, άρρωστους ανθρώπους και μικρά παιδιά» αναφέρει η αναγνώστρια του enikos.gr που έστειλε το παρακάτω βίντεο.

Φάρσαλα: Γέφυρα κόπηκε στα δύο

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές. Χωριά έχουν αποκλειστεί,  μια γέφυρα έχει διαλυθεί, ενώ η κυκλοφορία των αυτοκινήτων είναι εξαιρετικά επικίνδυνη καθώς τα πάντα έχουν πλημμυρίσει.

Η ορμή του νερού έκοψε στα δύο τη γέφυρα που συνδέει το Δίλοφο με τα Φάρσαλα.  Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο του onlarissa.gr, η ζημιά είναι τεράστια και η διέλευση αδύνατη. Η γέφυρα είναι στη θέση Κακλετζόρεμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ