Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Κατολισθήσεις και καταστροφές στην Κρήτη – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Περιοχές στο νότιο μέρος της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου έχει πλήξει το κύμα κακοκαιρίας “Μπάλλος” που σφυροκοπά από νωρίς το πρωί της Πέμπτης και την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, σε οικισμούς των Δήμων Φαιστού, Γόρτυνας και Μινώα Πεδιάδος οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία, όπως στο δρόμο από το Αρκαλοχώρι προς τη Βιάνο στο ύψος της γέφυρας Ινίου, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς τον Αχεντριά, το δρόμο από Βαγιωνιά προς Λέντα.

Επίσης τεράστιοι όγκοι νερού -όπως είπε ο κ. Συριγωνάκης- κατεβάζουν φερτά υλικά από τα βουνά στην περιοχή των Καμαρών όπου βρίσκονται μηχανήματα για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Νωρίτερα πρόβλημα υπήρξε στο δρόμο προς Αχεντριά το οποίο αντιμετωπίστηκε τελικά, ενώ αυτή την ώρα μηχανήματα εργάζονται για την απομάκρυνση υλικών από το οδικό δίκτυο στην περιοχή της Μάρθας του Δήμου Βιάνου.

«Προς το παρόν όλα είναι υπό έλεγχο, υπάρχει επαγρύπνηση και συντονισμός των υπηρεσιών και των δήμων» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου ο οποίος τόνισε ότι σε επαγρύπνηση θα βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο.

Στις ίδιες περιοχές καταγράφηκε νωρίτερα και χαλαζόπτωση, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Συριγωνάκη, έχει προκαλέσει προβλήματα σε ελαιοκαλλιέργειες, λίγο πριν από την έναρξη της συλλογής ελαιοκάρπου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι προσεκτικοί.

Κακοκαιρία Μπάλλος Κατολισθήσεις Κρήτη

Κακοκαιρία Μπάλλος Κατολισθήσεις Κρήτη

Κακοκαιρία Μπάλλος Κατολισθήσεις Κρήτη

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έκοψε στα δύο το χωριό Βορίζια

Το χωριό Βορίζια του δήμου Φαιστού έχει σχεδόν «κοπεί» στη μέση από τον χείμαρρο που σχηματίστηκε από την ισχυρή βροχόπτωση. Το βίντεο της τηλεόρασης CRETA αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής στο χωριό όπου σπίτια έχουν πλημμυρίζει και αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, neakriti.gr, CRETA τηλεόραση

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.