Κακοκαιρία “Μπάλλος”: “Δύσκολο διήμερο” – Κλειστά σχολεία, σοβαρά προβλήματα στην Κέρκυρα

Η κακοκαιρία “Μπάλλος” είναι ένα “επικίνδυνο” και “πολύ σοβαρό” καιρικό φαινόμενο, όπως είπε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης, προειδοποιώντας ότι το διήμερο που έχουμε μπροστά μας είναι “δύσκολο”.

Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι ο “Μπάλλος” κυριαρχεί σε όλη τη χώρα και διαβεβαίωσε ότι από χθες όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι σε πλήρη διασπορά και ετοιμότητα. “Έχουμε προλάβει πολλά περιστατικά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστα”, είπε και πρόσθεσε ότι έχουν ενεργοποιηθεί τα ενιαία συντονιστικά έργα ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επανέλαβε ότι βασικός στόχος και προτεραιότητα είναι η διαφύλαξη της ζωής των πολιτών και στη συνέχεια των υποδομών της χώρας.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που έχει προκαλέσει μέχρι αυτή την ώρα ο “Μπάλλος” εστίασε στην Αττική και την Κέρκυρα. Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν γίνει 385 κλήσεις από 20 περιοχές της Αττικής, ανέφερε για να διευκρινίσει ότι οι 340 κλήσεις αφορούν σε αντλήσεις υδάτων και 11 σε απομακρύνσεις πολιτών από οχήματα. “Όλες έχουν εξελιχθεί αισίως”, τόνισε για να προσθέσει ότι όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε γενική επιφυλακή.

Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Σοβαρά προβλήματα στην Κέρκυρα

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Κέρκυρα λόγω υπερχείλισης ρέματος στο Μεσογγή. Όπως είπε ο Χρήστος Στυλιανίδης, έχει κινητοποιηθεί ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων με εναέριους διασώστες για την απομάκρυνση ατόμων από στέγες σπιτιών και άλλα ψηλά σημεία. Στο νησί μεταβαίνει η 5η ΕΜΑΚ με ομάδα διάσωσης και διασωστικές λέμβους. Επίσης, επιχειρεί ερπυστριοφόρο του Πυροσβεστικού Σώματος και έχει κινητοποιηθεί και το Λιμενικό για έλεγχο στην παραλιακή ζώνη από τα Μωραϊτικα έως τη Λευκίμμη. “Στην Κέρκυρα είχαμε όντως ισχυρές καταιγίδες που δημιούργησαν προβλήματα”, σημείωσε.

Στην πυρόπληκτη Εύβοια, έχουν μεταβεί 50 οχήματα της πυροσβεστικής και δυνάμεις της ΕΜΑΚ ώστε να προληφθούν τυχόν προβλήματα, είπε ο Χρήστος Στυλιανίδης  και υπογράμμισε τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πού θα είναι κλειστά αύριο τα σχολεία

Ανακοίνωσε επίσης ότι αύριο, Παρασκευή, θα είναι κλειστά τα σχολεία στην Αττική, την Εύβοια και την Χαλκιδική για προληπτικούς λόγους, ενώ αργότερα θα γίνει και νέα εκτίμηση των δεδομένων και ανάλογα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για την περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, πρόσθεσε.

Απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, συστήνοντας να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις στις περιοχές όπου έχει σταλεί μήνυμα μέσω του “112”. “Δεν χρειάζεται πανικός”, πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ