Κακοκαιρία “Αθηνά”: Πού θα “χτυπήσει” τις επόμενες ώρες – Δείτε LIVE την πορεία της

Το “δόντια” της δείχνει ήδη η κακοκαιρία “Αθηνά”, που θα συνεχίσει την επέλασή της και την Παρασκευή, “χτυπώντας” αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και την Αττική.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό, την Παρασκευή προβλέπεται κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο 7 και νωρίς το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα, από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 6 και κατά τόπους 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΙΤΕ LIVE πώς κινείται η κακοκαιρία “Αθηνά”

Κακοκαιρία “Αθηνά”: Αναλυτικά η πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία, κυρίως στην κεντρική και από τις μεσημβρινές ώρες και στη Θράκη. Τα φαινόμενα στα δυτικά από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, στα παράκτια τμήματα και στο Θρακικό 7 και νωρίς το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Στα βόρεια νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στις περισσότερες περιοχές από τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί 5 με 6 και νωρίς το πρωί στις Σποράδες 7 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς.
Από τις βραδινές ώρες οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Στην Κρήτη λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Στα νότια λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Στο βορειοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 και νωρίς το πρωί 7 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι ισχυρά κυρίως στα νότια, σταδιακά από νωρίς το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες με εξασθένηση από νωρίς το απόγευμα.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από τη νύχτα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Δείτε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Προβλήματα στην Κέρκυρα από την κακοκαιρία “Αθηνά”

κακοκαιρία Αθηνά κέρκυρα

Η κακοκαιρία “Αθηνά” έπληξε ήδη την Κέρκυρα, όπου κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυλές των σπιτιών πλημμύρισαν, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε, τρεις κλήσεις για παροχή βοήθειας σε ΙΧ αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν στο οδικό δίκτυο, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, δέκα κλήσεις για άντληση υδάτων, 18 κλήσεις για κοπές δέντρων και χρειάστηκε να παρέμβει για την απομάκρυνση δέντρου που ξεριζώθηκε από τους δυνατούς ανέμους και έκλεισε τον δρόμο της επαρχιακής οδού Πέλεκα, στο ύψος της διασταύρωσης προς Καλαφατιώνες.

Το δέντρο έπεσε επάνω σε καλώδια της ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής. Την ίδια ώρα, δέντρο έπεσε στο στέγαστρο του προαυλίου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Να σημειωθεί ότι κλειστά παρέμειναν την Πέμπτη, λόγω κακοκαιρίας όλα τα σχολεία στην Κέρκυρα και τους Παξούς.

Όπως επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειαρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς «την Παρασκευή θα λειτουργήσουν κανονικά όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Κέρκυρα και Παξούς», καθώς, όπως είπε, «αναμένεται ύφεση των φαινομένων».

Στο πέρασμά της η «Αθηνά» προκάλεσε πολλά προβλήματα και στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας καθώς, λόγω χαμηλής ορατότητας, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, τέσσερις πτήσεις, δύο από Ελλάδα και δύο από το εξωτερικό δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν.

Την ίδια ώρα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από το πρωί εκτελούνταν μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ δεμένα παραμένουν στα λιμάνια τα πλοία ανοιχτού τύπου.

Κακοκαιρία “Αθηνά”: Δείτε online τις καιρικές συνθήκες στο οδικό δίκτυο της χώρας

Η κακοκαιρία “Αθηνά” έχει ξεκινήσει την επέλασή της στη χώρα μας και από το βράδυ της Πέμπτης αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στα δυτικά.

Σημαντικές βροχοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές της Εύβοιας και της Δ. Ελλάδας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η διαδικτυακή υπηρεσία ROADS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr είναι ένα χρήσιμο εργαλείο με το οποίο οι οδηγοί μπορούν να ελέγξουν τις καιρικές συνθήκες που αναμένονται στους δρόμους της Ελλάδας.

Η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να έχει πρόσβαση στις καιρικές συνθήκες που προβλέπονται σε όλο το ελληνικό οδικό δίκτυο για τις επόμενες τρεις ημέρες, με χρονικό «βήμα» τριών ωρών.

Οι δρόμοι χρωματίζονται με:
πράσινο χρώμα όταν δεν αναμένονται φαινόμενα
μπλε χρώμα όταν αναμένεται βροχή
γαλάζιο χρώμα όταν αναμένεται χιονόνερο
μωβ χρώμα όταν αναμένεται χιόνι
Δείτε τις καιρικές συνθήκες στο οδικό δίκτυο της χώρας ΕΔΩ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ