Κακοκαιρία «Άριελ» – Θεσσαλονίκη: Λίμνη η Εγνατία, μποτιλιάρισμα στους δρόμους – Έπεσαν δέντρα σε αυτοκίνητα – ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Σε μία μεγάλη λίμνη μετατράπηκε η οδός Εγνατία στο ύψος της Καμάρας λόγω της βροχόπτωσης αλλά και των βουλωμένων φρεατίων, ενώ έντονο μποτιλιάρισμα παρατηρείται σε πολλούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το GRTimes, μετ’ εμποδίων γίνεται η κίνηση των αυτοκινήτων στην οδό Εγνατία στο ύψος της Καμάρας καθώς τα νερά της βροχής που δεν μπορούν να απορροφηθούν από τα βουλωμένα, από τα φύλλα και απορρίμματα φρεάτια, έχουν πλημμυρίσει σχεδόν το μισό πλάτος του δρόμου.

Κακοκαιρία στην Θεσσαλονίκη

Αποτέλεσμα της παραπάνω κατάστασης είναι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο ρεύμα προς δυτικά να γίνεται με δυσκολία, ενώ το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο για τους πεζούς οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις βλέποντας τη λίμνη μπροστά τους αναγκάζονται να περπατούν για αρκετά μέτρα στη μέση του δρόμου μέχρι να μπορέσουν να διασχίσουν κάποιο κομμάτι του, που δεν έχει νερά.

 

Κακοκαιρία στην Θεσσλονίκη
Τα δε αυτοκίνητα που περνούν από το σημείο, σηκώνουν τόσα νερά που ξεπερνούν το ύψος του πεζοδρομίου. Η συνεχόμενη βροχόπτωση οδήγησε πολλούς Θεσσαλονικείς στην απόφαση να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους για να μεταβούν στην εργασία τους ή να μετακινηθούν για κάποιον άλλον λόγο, με αποτέλεσμα η κίνηση μέχρι και αυτήν την ώρα να είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε πολλούς κεντρικούς δρόμους.

Κακοκαιρία Θεσσαλονίκη

Ζημιές στα αυτοκίνητα

Επιπλέον, από πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές σε σταθμευμένα ΙΧ οχήματα, αλλά και σε καταστήματα.  Συγκεκριμένα λίγο πριν το τέλος της οδού Μοναστηριού, οι ισχυροί άνεμοι κατεδάφισαν κυριολεκτικά μια τζαμαρία καταστήματος αθλητικών ειδών, τα θρύψαλα της οποίας σκορπίστηκαν στο πεζοδρόμιο. Οι υπάλληλοι του καταστήματος κατέβασαν τα στόρια της συγκεκριμένης πρόσοψης, ενώ ευτυχώς από το συμβάν δεν τραυματίστηκε κανείς.

Θεσσαλονίκη

Πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση

Σημαντικό πρόβλημα ηλεκτροδότησης αντιμετώπισαν όμοροι δήμοι της Θεσσαλονίκης από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Άριελ», τα οποία αντιμετωπίζονται μέχρι αυτή την ώρα από κλιμάκια των δημοτικών αρχών και της Πολιτικής Προστασίας. Τα πιο σημαντικά προβλήματα, εντοπίστηκαν από χθες το βράδυ στον δήμο Θέρμης και συγκεκριμένα στις Τοπικές Κοινότητες των Ταγαράδων, των Βασιλικών και της Νέας Ραιδεστού, καθώς δύο κολώνες της ΔΕΗ εκ των οποίων η μία αποτελούσε και υποσταθμό πήραν φωτιά έπειτα από βραχυκύκλωμα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι η παραπάνω κοινότητες και να χρειαστεί η άμεση επέμβαση κλιμακίων του ΔΕΔΔΗΕ που μέχρι και πριν από λίγο συνεχίζουν να αποκαθιστούν τις βλάβες. Ανάλογα ζητήματα ηλεκτροδότησης αν και μικρότερης έκτασης λόγω της κακοκαιρίας αντιμετώπισε και ο δήμος Βόλβης.

Κακοκαιρία στην Θεσσαλονίκη

Κατέπεσε κολώνα του ΟΤΕ στη Μηχανιώνα

Σύμφωνα με όσα μετέφερε στο GRTimes o εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θερμαϊκού, Θωμάς Μπίρος, τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο δήμος από την κακοκαιρία ήταν μικρής σημασίας: «Είχαμε μια πτώση κολώνας του ΟΤΕ στη Μηχανιώνα και μια προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στην περιοχή της Επανομής. Κάτι άλλο που να οφείλεται στην κακοκαιρία δεν είχαμε» τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης ο δήμαρχος Λαγκαδά έκανε λόγο για πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση του δήμου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ