Κακοκαιρία: Αγωνία για τον αγνοούμενο στην Εύβοια – Πλημμύρες, πτώσεις δέντρων και απεγκλωβισμοί στην Αττική

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει από χθες το βράδυ τη χώρα. Εκατοντάδες είναι οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων αλλά και απεγκλωβισμούς οχημάτων ενώ στην Εύβοια αγνοείται ένας άνδρας στην Δίρφυ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί μέχρι τώρα  157 κλήσεις στην Αττική, στην Κ. Μακεδονία και στη Θεσσαλία. Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν, κυρίως στην Αττική όπου το καιρικό φαινόμενο εκδηλώθηκε τις τελευταίες ώρες.

 

Στην Περιφέρεια Αττικής 133 κλήσεις

  • 11  κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
  • 94  κλήσεις για κοπές δέντρων
  • 27 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένων
  • 1 κλήση για απεγκλωβισμό 5 οχημάτων λόγω υψηλής στάθμης υδάτων.

Στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας 12 κλήσεις για κοπές δέντρων

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 12 κλήσεις

  • 9  κλήσεις για κοπές δέντρων και
  • 3 κλήσεις  για αφαίρεση αντικειμένου

Κακοκαιρία: Απεγκλωβίστηκαν οδηγοί στη Σταμάτα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη Λεωφόρο Σταμάτας στο ύψος της 25ης Μαρτίου είχαν ακινητοποιηθεί 5 οχήματα λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο βοήθησαν τους οδηγούς να βγουν από τα οχήματά τους.

Όσον αφορά τις κλήσεις για άντληση υδάτων και για κοπές δέντρων αυτές έγιναν από τις περιοχές Μοσχάτο, Λυκόβρυση, Νέα Ιωνία, Φιλοθέη, Διόνυσο, Αγία Παρασκευή και Χαϊδάρι. Ακόμη η Πυροσβεστική δέχτηκε και 3 κλήσεις για άντληση υδάτων από τον δήμο Ωρωπού.

Αναγνώστης του enikos.gr, έστειλε την παρακάτω φωτογραφία από την πλατεία του Γέρακα όπου ένα μεγάλο κλαδί πεύκου έχει σπάσει και κρέμεται από καλώδιο.

Καλλιθέα: Έπεσε πέργκολα πάνω στα ηλεκτρικά καλώδια

Στην Καλλιθέα ο δυνατός αέρας «ξήλωσε» πέργκολα από ρετιρέ τις πρώτες πρωινές ώρες. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr, η πέργκολα έπεσε πάνω στα ηλεκτρικά καλώδια, από τα οποία αιωρείται. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Καλλιθέα - κακοκαιρία

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Σωκράτους. Η Αστυνομία απέκλεισε τον δρόμο και στήθηκε επιχείρηση από την Πυροσβεστική και τον ΔΕΔΔΗΕ για την απομάκρυνσή της.

κακοκαιρία - Καλλιθέα

Έρευνες για τον εντοπισμό άνδρα στην ευρύτερη περιοχή Λειρί στη Δίρφυ Ευβοίας

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στις έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα στην ευρύτερη περιοχή Λειρί στη Δίρφυ Ευβοίας που αγνοείται από χθες το βράδυ, ενώ συνδράμει και ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ. Συνολικά, επιχειρούν 19 πυροσβέστες με την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας-Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ) της 7ης ΕΜΑΚ, ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) ενώ συνδρομή παρέχουν επίσης ο ελληνικός ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας, η ελληνική ομάδα διάσωσης, εθελοντές καθώς και η ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ ο περιπατητής έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να φτάσει στο καταφύγιο στην Δίρφυ κι επικοινώνησε με την πυροσβεστική για να τον εντοπίσουν. Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις που βρήκαν το όχημά του και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο, αλλά δεν έχουν μπορέσει ακόμη να εντοπίσουν τον ίδιο.

Κακοκαιρία: Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες – Ποια δρομολόγια δεν εκτελούνται

Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και οι θυελλώδεις άνεμοι σε ορισμένες πορθμειακές γραμμές. Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι φτάνουν τοπικά στα πελάγη τα 8 μποφόρ, πρόσκαιρα στη θάλασσα Κυθήρων έως τα 9 μποφόρ.

Από το μεσημέρι και από τα βόρεια αναμένεται μικρή εξασθένηση. Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο για Μαρμάρι, ύστερα από απόφαση του πλοιάρχου. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Φανερωμένη Σαλαμίνας – Πάχη Μεγάρων και Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα.

Κλειστή είναι η γραμμή Ρίο-Αντίρριο.

Βόρεια Εύβοια: Πλημμύρισαν σπίτια, καλλιέργειες και ο κάμπος του Κηρέα – Σε απόγνωση οι αγρότες

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται ξανά η Βόρεια Εύβοια, από το βράδυ της Τετάρτης με βροχές και καταιγίδες δημιουργώντας ξανά σοβαρά προβλήματα.

Εύβοια

Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη για την ανατολική πλευρά του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννας.

Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα evima.gr, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σταμούλος, «όλο το ανατολικό μέτωπο του Δήμου πλημμύρισε. Η κακοκαιρία κατέστρεψε σπίτια και καλλιέργειες στην Αγία Άννα, το Αχλάδι και την Κοτσικιά. Ωστόσο τα πάντα είναι πλημμυρισμένα στον κάμπο του Κηρέα με τους αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση».

Κακοκαιρία στην Κεφαλονιά: «Ξηλώθηκε» στέγαστρο στο λιμάνι του Αργοστολίου – Τρεις τραυματίες

Η κακοκαιρία σαρώνει και την Κεφαλονιά. Ο δυνατός άνεμος «ξήλωσε» στέγαστρο που υπάρχει στο λιμάνι του Αργοστολίου και συγκεκριμένα στο σημείο όπου φτάνουν τα φέρι από το Ληξούρι και έπεσε σε αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο στον δρόμο.

Κεφαλονιά- κακοκαιρία- στέγαστρο

Από την πτώση τραυματίστηκε υπάλληλος του Δήμου, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την στιγμή στο σημείο για εργασίες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, InKefalonia.

Ο υπάλληλος του Δήμου, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, ενώ άλλοι δύο υπάλληλοι που ήταν στο σημείο δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες χωρίς να μεταβούν στο Νοσοκομείο.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ