Καιρός: Τρεις εποχές σε μία εβδομάδα – Έρχεται βαρυχειμωνιά με κρύο και χιόνια

Φθινοπωρινός είναι ο καιρός σήμερα με τις βροχές όμως σιγά – σιγά να περιορίζονται προς το ανατολικό Αιγαίο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας. Ωστόσο μετά το διάλειμμα έρχεται νέος χιονιάς με χαμηλές θερμοκρασίες και τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Ο καιρός σήμερα: Καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες – Πότε αναμένονται τα χιόνια

«Το σαββατοκύριακο θα μας επηρεάσει ένα πολικό κύμα αερίων μαζών για να φέρει βαρυχειμωνιά με πολύ κρύο, πολύ ισχυρούς βοριάδες και τα χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα» σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Μαρουσάκη, ο οποίος επισημαίνει ότι θα έχουμε τρεις εποχές σε μία εβδομάδα.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

«Φθινοπωρινός ο καιρός σήμερα με τις βροχές όμως σιγά σιγά να περιορίζονται προς το ανατολικό Αιγαίο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας.

Τις επόμενες ημέρες εισβάλει η Άνοιξη για να φέρει τον υδράργυρο ακόμα και πάνω από τους 20°, ενώ το σαββατοκύριακο θα μας επηρεάσει ένα πολικό κύμα αερίων μαζών για να φέρει βαρυχειμωνιά με πολύ κρύο, πολύ ισχυρούς βοριάδες και τα χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα.

Τρεις εποχές σε μία εβδομάδα!

Ακολουθεί μια προσομοίωση της όλης καιρικής κατάστασης όπου με την μπλε καμπύλη αποτυπώνεται το ατμοσφαιρικό βουνό που θα δώσει μάχη με τις πολικές αέριες μάζες.

Τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσει να εξαπλωθεί από τις ακτές της βόρειας Αφρικής βορειότερα συγκρατώντας τον πολικό αέρα μακριά μας, το σαββατοκύριακο όμως θα κινηθεί νότια και δυτικά ανοίγοντας τον δρόμο στον πολικό αέρα για το νότο.

Από την άλλη εβδομάδα θα κινηθεί και πάλι ανατολικά για να εκτοπίσει και να εκφυλίσει την πολική αέρια μάζα και να οδηγηθούμε σε πιο ομαλές καιρικές συνθήκες.

Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!».

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-01-2024

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ στα υπόλοιπα θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18-01-2024

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο 4 με 6, στα πελάγη 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα, κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-01-2024

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα θα είναι παροδικά αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-01-2024

Μεταβολή του καιρού με νεφώσεις σε όλη τη χώρα, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινές και σε ημιορεινές περιοχές.
Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους 5 με 7 και βαθμιαία στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από τα βόρεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ