Καιρός: Το τελευταίο ζεστό τριήμερο πριν τον Δεκαπενταύγουστο – Τι λέει στο enikos.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Νέο κύμα ζέστης αναμένεται να πλήξει την χώρα την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα λέει στο enikos.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος αυτό προβλέπεται να είναι και το τελευταίο θερμό τριήμερο πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη 

Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο κ. Γιαννόπουλος δεν πρόκειται για κύμα καύσωνα αλλά για θερμό κύμα που θα διαρκέσει για τρεις ημέρες. «Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με τα 44αρια και τα 46ρια που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Έχουμε να κάνουμε με ζεστή τριών ημερών που θα συναντήσουμε κυρίως στα ανατολικά ηπειρώτικα και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως καύσωνας».

Έπειτα, ο γνωστός μετεωρολόγος διευκρίνισε ότι «την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 40-41°C σε περιοχές όπως η Λάρισα και η Θήβα. Πάντως, όσον αφορά το κέντρο της Αθήνας το θερμόμετρο δεν θα ξεπερνά τους 39 Βαθμούς, ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα της πόλης αναμένεται ακόμη χαμηλότερη θερμοκρασία».

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος στο enikos.gr το καιρικό σκηνικό αναμένεται να αλλάξει ήδη από το Σάββατο, καθώς την ώρα που θα επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες σε μεγάλο μέρος της χώρας στα βορειοδυτικά θα σημειώνονται καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος σημείωσε ότι θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες σε περιοχές του βόρειου Ιονίου, της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. «Το βράδυ του Σαββάτου προβλέπονται τοπικές καταιγίδες και στην κεντρική Μακεδονία, ενώ περιμένουμε εκ νέου πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ του Σαββάτου», συμπλήρωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Τέλος, ο ίδιος έκανε λόγο για δροσερή εβδομάδα που έπεται του ζεστού τριημέρου, ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά τις υψηλές θερμοκρασίες.

«Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένονται από την Κυριακή, καθώς στην Αθήνα ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 36 Βαθμούς Κελσίου με τα μελτέμια στο Αιγαίο να επηρεάζουν το θερμόμετρο. Έτσι, μέχρι την επόμενη Κυριακή περιμένουμε μία δροσερή εβδομάδα και έως τις 15 Αυγούστου δεν αναμένουμε κάτι το ανησυχητικό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ