Καιρός: Προειδοποίηση για νέες επικίνδυνες κακοκαιρίες το Φθινόπωρο

Προειδοποίηση για «κακοκαιρίες με τροπικά χαρακτηριστικά» από τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Τις επόμενες ημέρες δεν αναμένονται ιδιαίτερα αξιόλογα καιρικά φαινόμενα, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο.

Κακοκαιρία «Daniel»: Συναγερμός για την Κοιλάδα των Τεμπών – Στα 18 μέτρα το ύψος του νερού

Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι «με θυελλώδεις βοριάδες ξεκινά η νέα εβδομάδα οι οποίοι όμως από αύριο αλλά κυρίως Τετάρτη και στη συνέχεια θα υποχωρήσουν σημαντικά. Κατά τ’ άλλα δεν αναμένονται αξιόλογα καιρικά φαινόμενα για τις επόμενες ημέρες με τον υδράργυρο μάλιστα να σημειώνει και άνοδο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αξίζει να σημειωθεί ότι το Φθινόπωρο φέτος κρύβει κι άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες μιας και από αρκετά νωρίς σημειώνουμε κάθοδο αρκετά ψυχρών αερίων μαζών κάτι το οποίο στατιστικά θα το περιμέναμε από Οκτώβριο και μετά. Καθώς αυτές οι πιο ψυχρές αέριες μάζες θα αλληλεπιδρούν με τις πολύ θερμές θάλλαδες της Μεσογείου είναι δυνατόν να δημιουργήσουν πολύ ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία είναι δυνατόν να λάβουν ακόμη και τροπικά χαρακτηριστικά.  Όσο η φύση μας δίνει τον χρόνο ας προετοιμαστούμε».

Κακοκαιρία «Daniel»: «Να αλλάξει το μοντέλο πολιτικής προστασίας» – Σήμα κινδύνου 5 επιστημόνων για τα ακραία φαινόμενα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ