Ο Επαγγελματίας Οπλίτης του Στρατού που πήρε τα ρεπό του κι έγινε εθελοντής στις πλημμύρες – ΦΩΤΟ

Ο Επαγγελματίας Οπλίτης (ΕΠΟΠ) του Ελληνικού Στρατού είχε μαζεμένα ρεπό και ήταν εκτός υπηρεσίας. Κι όμως, φόρεσε το γιλέκο του και πήγε ως εθελοντής να βοηθήσει τους πλημμυρισμένους συμπολίτες στη δοκιμαζόμενη Θεσσαλία.

Κακοκαιρία «Daniel»: «Να αλλάξει το μοντέλο πολιτικής προστασίας» – Σήμα κινδύνου 5 επιστημόνων για τα ακραία φαινόμενα

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Άγιος Θωμάς Λάρισας είναι ακόμη μία από τις περιοχές της Θεσσαλίας που δοκιμάζονται από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών. Κάτοικοι είδαν τα νερά να καταπίνουν μέσα λίγες ώρες τις περιουσίες τους, οι ζωές τους και τα όνειρά τους να χάνονται στις λάσπες.

Κακοκαιρία Daniel: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων για τις αποζημιώσεις – Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται

Οι περιπτώσεις αλληλεγγύης κι εθελοντισμού είναι αμέτρητες, μες στον ανθρώπινο πόνο. Η κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πρωτοφανής, με τα στελέχη τους να είναι οι αφανείς ήρωες, που με αυταπάρνηση δίνουν την ψυχή τους για να απεγκλωβίσουν όσους περισσότερους μπορούν και ταυτόχρονα να μεταφέρουν εφόδια και στο τελευταίο αποκλεισμένο σπίτι.

Ανάμεσα τους ξεχώρισε η ιστορία ενός ΕΠΟΠ που υπηρετεί στο 424 ΓΣΝΕ, στην Θεσσαλονίκη.

Κακοκαιρία Daniel-Αγαπηδάκη: Σύσταση στους πολίτες να χρησιμοποιούν μόνον εμφιαλωμένο νερό – Τι είπε για τα κρούσματα δυτικού Νείλου

Κακοκαιρία Daniel: Ο ΕΠΟΠ που πήγε να βοηθήσει στην Θεσσαλία

Ο 21χρονος Δ.Β. είχε μαζεμένα ρεπό. Κι αντί να καθίσει να απολαύσει τον ελεύθερο προσωπικό του χρόνο, πήγε μόνος του στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας και δήλωσε εθελοντής. Υπάχθηκε στις δυνάμεις εθελοντών του Δήμου Λάρισας, φόρεσε το διακριτικό κίτρινο γιλέκο του εθελοντή και άρχισε να συνδράμει στις προσπάθειες διάσωσης εγκλωβισμένων και ανακούφισης των πλημμυροπαθών.

Κακοκαιρία Daniel: Ο ΕΠΟΠ που πήγε να βοηθήσει στην Θεσσαλία

Ο 21χρονος είναι επί 3 ημέρες με ελάχιστο ύπνο και συνεχίζει ακούραστος να δίνει βοήθεια όπου μπορεί. Οι αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το enikos.gr είναι από τη βοήθεια που έδινε στους πλημμυροπαθείς, στον Άγιο Θωμά Λάρισας. Βοηθούσε τον έναν μετά τον άλλον. Ανάμεσά τους και τον στρατιωτικό συντάκτη και ιδιοκτήτη του kranosgr.com, Ηλία Προύφα, του οποίου το σπίτι βούλιαξε μες στα ορμητικά νερά.

Κακοκαιρία Daniel: Ο ΕΠΟΠ που πήγε να βοηθήσει στις πλημμύρες

«Με πλησίασε και με ρώτησε τι χρειαζόμαστε. Του είπα ότι προσπαθούμε να τραβήξουμε τα νερά με την γεννήτρια, δεν θέλουμε κάτι άλλο. Μου έκανε εντύπωση το γιλέκο που φορούσε και τον ρώτησα από πού ήταν κι όταν μου είπε ότι ήταν ΕΠΟΠ εθελοντής ξαφνιάστηκα» εξομολογείται ο Ηλίας Προύφας στο enikos.gr.

Με δικό του εξοπλισμό, ο 21χρονος, έσπευσε σε ακόμη μία γειτονιά που ήταν όλα πλημμυρισμένα, φρόντισε να στήσει τη γεννήτρια απάντλησης υδάτων. Πήγαινε πόρτα – πόρτα και ρωτούσε όλους όσοι ήταν εκεί αν χρειάζονται βοήθεια κι ενημέρωνε εν συνεχεία τους αρμόδιους για να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

Ο νεαρός ΕΠΟΠ δίδαξε ήθος, ανθρωπιά και ταπεινότητα, αποδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι πρωτίστως τα στελέχη τους.​

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ