Καιρός: Ιούνιο… θα θυμίζει ο Απρίλιος – Με 30άρια και πυκνή αφρικανική σκόνη θα αρχίσει η νέα εβδομάδα

«Καλοκαιρινός» θα είναι ο καιρός τον Απρίλιο καθώς προβλέπονται θερμοκρασίες κατά 12 με 15 βαθμούς πάνω από τις κανονικές για την εποχή, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Όπως εξηγεί ο κ. Κολυδάς σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, δύο είναι τα κύρια κύματα υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς ήδη επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες από την Τετάρτη.

Την επόμενη εβδομάδα, από την 1η Απριλίου, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, θα έχουμε νέα άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ τάση επικράτησης κανονικών για την εποχή θερμοκρασιών διαφαίνεται αυτή τη στιγμή μόνο κατά το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα.

Από την πλευρά του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό πλησιάζει τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να σηκωθεί και πάλι αφρικανική σκόνη. Από την Κυριακή το απόγευμα, αλλά και στις αρχές της εβδομάδας, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι υψηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμη και τους 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά και η κατά τόπους αφρικανική σκόνη.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, οι θερμοκρασιακές αυτές τιμές δεν είναι φυσιολογικές, καθώς βρισκόμαστε περίπου 10 βαθμούς παραπάνω από το κανονικό.

Αναφορικά με τις θερμοκρασίες μέσα στο Σαββατοκύριακο θα δούμε 26 και 27 βαθμούς Κελσίου αλλά μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα δούμε ακόμα και 32 βαθμούς Κελσίου στη Βοιωτία, τη Θεσσαλία, ανατολική Πελοπόννησο και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ