Σεισμός στο Ηράκλειο: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 65χρονου – Τραγική φιγούρα ο γιος του

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οδύνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Ιάκωβου Τσαγκαράκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Ηράκλειο, όταν κατέπεσε ο τρούλος εκκλησίας μέσα στην οποία εκτελούσε εργασίες αναστήλωσης.

Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο “αντίο” στον άτυχο 65χρονο στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Μάρθας Βιάννου.

Τραγική φιγούρα ήταν ο γιος του, ο οποίος βρισκόταν επίσης στην εκκλησία την ώρα του σεισμού και είδε τον πατέρα του να καταπλακώνεται από συντρίμμια. Ο ίδιος πρόλαβε να βγει, όμως δεν κατάφερε να σώσει τον πατέρα του.

Όπως έκανε γνωστό ο Μητροπολίτης Καστελίου, Αρκαλοχωρίου και Βιάννου, ο 65χρονος είχε κάνει τάμα να αναστηλώσει την εκκλησία του προφήτη Ηλία, που τελικά τον καταπλάκωσε.

Η κηδεία του Ιάκωβου Τζαγκαράκη στον Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου Μάρθας

Η κηδεία του Ιάκωβου Τζαγκαράκη στον Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου Μάρθας
Αποχαιρετούν τον άτυχο Ιάκωβο...
Πηγή φωτο: ekriti.gr

Σεισμός: Θλίψη για τον θάνατο του Ιάκωβου Τσαγκαράκη

H είδηση του θανάτου του 65χρονου σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία της Βιάννου, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης.

Την ώρα του σεισμού ο Ιάκωβος Τσαγκαράκης βρισκόταν μέσα στην εκκλησία, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από τόνους πέτρας και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Ο γιος του βρισκόταν στο σημείο και τραυματίστηκε και ο ίδιος, αφού ο σεισμός τον «πρόλαβε» ενώ έβγαινε από την εκκλησία, ενώ είδε τον πατέρα του να «χάνεται» κάτω από τα συντρίμμια.

Σεισμός - Ιάκωβος Τσαγκαράκης

Η τραγική ειρωνεία για τον 65χρονο

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τον 65χρονο ήταν ότι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στην Τηλεόραση CRETA o Μητροπολίτης Καστελίου, Αρκαλοχωρίου και Βιάννου, κ. Ανδρέας, είχε κάνει τάμα να σώσει την εκκλησία που τελικά τον καταπλάκωσε.

Σύμφωνα με τα viannitikanea.gr ο Ιάκωβος Τσαγκαράκης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και ασχολούνταν με τον αθλητισμό, καθώς είχε υπάρξει ποδοσφαιριστής του Πατούχα αλλά και παράγοντας στην ομάδα της Άνω Βιάννου.

Ιερέας του ναού: Έτυχε να μπει μέσα για να δει και έγινε ο σεισμός

Ο ιερέας του ναού, βρισκόταν στο σημείο, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απεγκλωβισμού του άτυχου άνδρα από τον γκρεμισμένο ναό του Προφήτη Ηλία.

“Έτυχε να μπει μέσα για να δει. Ο γιος του είναι υπεύθυνος για τις εργασίες. Κάναμε κάποιες αναστηλώσεις στο ναό, έφερε τους εργάτες, και μπήκε απλώς για να δει έτσι… κι έγινε το κακό εκείνη την ώρα” περιέγραψε ο ιερέας.

“Είχε σοβαρό πρόβλημα ο ναός. Το ιστορικό μνημείο του Αρκαλοχωρίου ήταν, μπορούμε να πούμε” τόνισε ο ιερέας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ