Ηράκλειο: Οικογένεια τουριστών με το μωρό τους παρασύρθηκαν από θαλάσσια ρεύματα – Τους έσωσαν ναυαγοσώστες

Mία οικογένεια με ένα μωρό, αλλά και μία 10χρονη κινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους στην θαλάσσια περιοχή του Ανισσαρά Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, όλα συνέβησαν σήμερα (22/06) το μεσημέρι στην περιοχή του Ανισσαρά, όταν η 10χρονη δεν έδωσε σημασία στην κόκκινη σημαία που είχε αναρτηθεί στην παραλία αλλά ούτε και στους έντονους ανέμους, αποφασίζοντας να βουτήξει στη θάλασσα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ρεύματα παρέσυραν στα βαθιά την ανήλικη με αποτέλεσμα να χάσει την ψυχραιμία της και να αρχίσει να πίνει νερό. Ωστόσο, στο σημείο έφτασε άμεσα  ναυαγοσώστης που κατάφερε να βγάλει την 10χρονη σώα από το νερό.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα ακόμη ένα περιστατικό διάσωσης έλαβε χώρα, όταν μια οικογένεια τουριστών με το βρέφος τους παρασύρθηκαν με τον ίδιο τρόπο από τα υπόγεια ρεύματα και άρχισαν να ζητούν βοήθεια μη μπορώντας να πλησιάσουν την ακτή.

Και σε αυτή την περίπτωση ναυαγοσώστης κινητοποιήθηκε άμεσα πλησιάζοντας πρώτα το μωρό το οποίο κατάφερε να βγάλει έξω με σωσίβιο, ενώ στην συνέχεια κατάφερε να μεταφέρει έξω από τα ορμητικά νερά και τους δυο γονείς παρέχοντάς τους προληπτικά τις πρώτες βοήθειες.  Για τα περιστατικά ενημερώθηκε το λιμενικό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ