Ιωάννινα: Θλίψη για τον θάνατο ιερέα από κορονοϊό – Το «αντίο» του Μητροπολίτη Μάξιμου

Θλίψη στα Ιωάννινα για τον θάνατο του παπά – Θανάση, ενός κληρικού που δίδαξε και μοίρασε αγάπη.

Ο παπά- Θανάσης που υπηρέτησε τη Μονή Δουραχάνης και άνοιξε στέγη κι αγκαλιά για εκατοντάδες παιδιά, έχασε την μάχη που έδινε.

Η κατάσταση της υγείας του τα τελευταία χρόνια είχε επιβαρυνθεί. Πριν από πέντε μέρες εισήχθη στην κλινική Covid του νοσοκομείου Χατζηκώστα, καθώς είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό.

Παρά την μεγάλη προσπάθεια των γιατρών η υγεία του δεν παρουσίαζε σημάδια βελτίωσης, όπως αναφέρει το epiruspost.gr.

Αργά το βράδυ της Τρίτης έφυγε από τη ζωή, λίγο πριν από τα 90 του χρόνια, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην εκκλησία και την κοινωνία.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος για τον θάνατο του παπά – Θανάση

«Ο ιερομόναχος Αθανάσιος Χατζής ήταν ίσως η πιο εμβληματική προσωπικότητα των Ιωαννίνων. Ήταν ένας άνθρωπος που θυσίασε τη ζωή του για τη διακονία του Θεού και τη διακονία των ανθρώπων. Ο πατήρ Αθανάσιος ταύτισε τη ζωή του με την προστασία των φτωχών και ορφανών παιδιών και για μισό αιώνα έκανε τα πάντα για να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να μάθουν γράμματα και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Στερήθηκε ο ίδιος, για να βοηθήσει εκείνους που στερούνταν, ώστε να βρουν το δρόμο τους».

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος αμέσως μετά το θάνατο του παπά- Θανάση από τη Μονή Δουραχάνης.

Ιωάννινα - ιερέας

Στην ίδια δήλωση τονίζει:

«Διάλεξε το δρόμο της μοναχικής ησυχίας, αλλά εργάστηκε ακατάπαυστα εν ιερά ανησυχία για να αναπαύσει τις ψυχές των ανθρώπων που κατέφευγαν στο πετραχήλι του και εκείνων που υπήρξαν εμπερίστατοι.

Κήρυξε το λόγο του Ευαγγελίου, αλλά κυρίως τον έκανε πράξη! Η αγαπημένη πρότασή του «πίστευε, αγάπα, συγχώρα και προχώρα στη ζωή σου» ήταν πάντοτε η καθημερινή του πρακτική.

Το έργο του τεράστιο, χωρίς προσωπική προβολή και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Δίδαξε εν τη πράξει την διακονία του πλησίον, αλλά και την ταπείνωση. Το έργο του αυτό πρέπει να συνεχιστεί, αφού οι ανάγκες που διακόνησε δεν έπαψαν να υπάρχουν.

Με τη βεβαιότητα ότι ευαρέστησε Θεό και ανθρώπους, τον προπέμπουμε στην αιωνιότητα, όπου θα συνεχίσει να διακονεί τον Άνθρωπο με την αγνή προσευχή του.

Να είναι η μνήμη του αιωνία και να έχουμε πάντα την ευχή του».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.